2 C
București
joi, noiembrie 21, 2024

Gripa. Cum scapi de aceasta infectie respiratorie cu ajutorul remediilor naturiste

Gripa este o infectie respiratorie acuta virala care afecteaza caile respiratorii. De cele mai multe ori, avem tendinta de a confunda gripa cu raceala, fara sa tinem cont de implicatiile grave care pot aparea.

Simptomele unei gripe sunt destul de diferite fata de cele ale racelii. De regula, simptomele gripei apar brusc si se dezvolta foarte rapid prin: febra, frisoane, dureri de cap, dureri musculare si de articulatii, dureri de gat si tuse seaca.
stare generala alterata.

Atunci cand ai gripa este nevoie sa stai 2-3 zile in pat, iar vindecarea completa survine in 2-3 saptamani.

Gripa se transmite prin stranuturile si accesele de tuse ale unei persoane infectate. Infectia incepe prin inflamatia cailor respiratorii superioare: nas si gat. Netratata la timp, virusul ataca plamanii, care poate degenera in bronsite, pneumonii si chiar insuficiente respiratorii.

Atunci cand apar primele simptome de gripa, este necesar sa iei cateva masuri de precautie, masuri care te vor ajuta sa ai o stare mai buna pana a doua zi.

Iata mai jos cateva remedii naturiste care sa te scapa de gripa:

  • Soc – are actiune sudoripara si combate cu succes febra. Se prepara dintr-o infuzie cu 2 lingurite de planta maruntita la 1 cana cu apa. Se beau cate 3 cani pe zi.
  • Tei – are actiune antitermica si calmanta. Se prepara o infuzie din 2 lingurite de planta maruntita la 1 cana de apa. Pentru un ceai mai concentrat se mareste cantitatea de planta si perioada de infuzare. Se beau cate 3 cani pe zi
  • Salvie – actioneaza impotriva durerilor musculare. Se prepara un decoct din 2 linguri de coaja de salvie pentru 1 cana cu apa si se administreaza cate 3 linguri pe zi, indulcit cu miere.
  • Ghintura – combate rapid febra. 1 lingurita planta se fierbe timp de 15 minute in 500 ml apa. Se bea inainte de masa, indulcit cu miere.
  • Busuioc – are actiune sudoripara si calmanta. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita.
  • Miere si propolis – au actiune antimicrobiana, cu rol biostimulator si o compozitie impresionanta de microelemente – fier, zinc, cupru, calciu. Se poate administra tinctura de propolis. Inainte cu 1 ora de masa principala se iau cate 20 de picaturi de tinctura diluate intr-un pahar cu apa.
  • Otet de mere – se face masaj cu otet de mere diluat (5 linguri la 500 ml de apa) la nivelul talpilor si al incheieturilor mainii. Remediul are efect impotriva durerilor musculare si a febrei.
  • Se fac bai la picioare cu apa fierbinte in care se dizolva sare de bucararie.
  • Usturoi – se zdrobesc 3 capatani de usturoi si se amesteca cu 2 lingurite de miere. Se lasa timp de 2-3 ore si apoi se administreaza din cand in cand cate 1 lingurita din amestec de-a lungul intregii zile.
  • Lamaie – se prepara un ceai dintr-o lamaie taiata in patru si fiarta timp de 10 minute. La final se adauga 1 lingurita de cimbru si se lasa sa se infuzeze inca 10 minute. Se strecoara si se adauga miere dupa gust. Se bea cald, inainte de culcare.

Vezi si:

Ceaiul de oregano, un remediu excelent pentru durere in gat, infectii ale sinusurilor si raceala

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole