21.9 C
București
sâmbătă, martie 30, 2024

Granulele de polen, superalimentul care iti poate asigura toata hrana de care ai nevoie

Datorita compozitiei sale, granulele de polen sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai sanatoase suplimente naturale, un adevarat aliment-medicament, care ajuta organismul sa invinga in lupta pentru mentinerea vitalitatii, stimularea imunitatii si crearea unei stari revigorante.

Se considera ca acest super-aliment are tot ce este necesar si chiar s-au facut studii care au ajuns la concluzia ca doar consumand polen granule si apa s-ar putea trai, deoarece polenul contine tot ce ne este necesar pentru sanatatea si viata noastra. Bineinteles, noi recomandam o dieta cat mai diversificata, dar acest studiu a demonstrat cat de benefic este polenul in alimentatia noastra.

Compozitia polenului:

Polenul are in compozitia sa proteine (50% mai multe proteine decat carnea de vita), intreaga gama de aminoacizi (mai multi aminoacizi decat ouale sau produsele lactate – din 100 g de polen se obtin atatia aminoacizi esentiali ca din 1/2 kg carne de vita sau din 7 oua), zahar, minerale si oligoelemente (potasiu, magneziu, calciu, cupru, fier, siliciu, fosfor, sulf, clor si mangan), vitamine (tiamina, riboflavina, acid nicotinic, piridoxina, acid pantotenic, biotina, acid folic, lecitina, rutina (1g de polen contine suficienta rutina pentru a asigura prevenirea hemoragiilor la nivelul crierului, inimii sau retinei), vitamina A – de 20 de ori mai multa vitamina A decat morcovul, complex B de vitamine, vitamina C, vitamina D, vitamina E, PP), substante hormonale, grasimi nesaturate (benefice oraganismului), acizi nucleici.

Bine de stiut!

Polenul granulat (granulele de polen uscat) se pastreaza maxim 1 an (de preferinta 6 luni) in borcane de sticla colorata, care se pot inchide ermetic, pentru a nu se umezi (polenul umed este toxic) si pentru a nu dezvolta acarieni. La 6 luni de la recoltare, proprietatile biologice ale polenui se reduc la jumatate, iar dupa 1 an acestea dispar complet.

Granulele de polen – Beneficii pentru sanatate

-Unul dintre cele mai importante studii despre polen care a fost publicat si in Journal of the National Cancer Institute, arata eficienta utilizarii polenului pentru intarzierea aparitiei tumorilor mamare. Studiul a fost realizat pe soareci de laborator, iar rezultatele exceptionale obtinute au uluit cercetatorii.

-Alte sudii efectuate pe animale, au aratat ca polenul are o activitate hipolipidemica, ajutand la scaderea continutul total de lipide plasmatice si triacilgliceroli.

-Stimuleaza imunitatea. Dr. Joseph Mercola este de parere ca polenul are proprietati de tip antibiotic care pot ajuta la protejarea corpului impotriva contractarii bolilor virale. Totodata, polenul este bogat in antioxidanti care protejeaza celulele de oxidarea vatamatoare radicalilor liberi si contine si un factor antibiotic eficient impotriva Salmonellei.

-Ameliorarea simptomelor astmului. Polenul contine o mare cantitate de antioxidanti care ar putea avea un efect antiinflamator asupra tesuturilor pulmonare, prevenind declansarea astmului.

-Polenul nornalizeaza nivelul colesterolului si al trigliceridelor din sange.

-Polenul energizeaza si revigoreaza intregul organismi. Carbohidratii, proteinele si vitaminele B te pot ajuta sa ramai in functiune toata ziua prin sporirea rezistentei si lupta impotriva oboselii.

-Imbunatatirea sistemului digestiv si protejeaza regenerarea ficatului.

-Polenul ajuta la diminuarea sau tratarea alergiilor. Dr. Leo Conway, doctor in medicina din Denver, Colorado, a raportpolenul de albineat ca 94% dintre pacientii lui au fost complet scapati de simptomele alergiilor, odata ce au fost tratati cu polen administrat oral.

-Ajuta la diminuarea durerilor. Aminoacizii si vitaminele protejeaza pielea si ajuta la regenerarea celulelor.

-Ajuta la imbunatatirea fertilitatii. Polenul stimuleaza si reface functia ovariana, de aceea poate fi utilizat pentru cele ce nu reusesc sa ramana insarcinate. De asemenea, polenul are si efect afrodisiac.

-Intareste sanatatea inimii. Polenul contine mari cantitati de rutin, un bioflavonoid antioxidant ce ajuta la intarirea capilarelor si a vaselor de sange. Puterile lui deosebite pot ajuta la prevenirea infarcturilor si atacurilor cerebrale.

Cum sa consumi polenul

Polenul poate fi consumat ca atare sau in combinatie cu apa, ceai, miere, gem sau iaurt.

Cantitatea recomandata este de aproximativ o lingura pentru adult si o lingurita pentru copii. De asemenea, se recomanda administrarea lui dimineata, pe stomacul gol, intr-o cura de 7 saptamani, de doua ori pe an, primavara si toamna. Totusi, polenul crud poate fi consumat tot timpul anului, fara restrictii.

Ce alegem: polen poaspat, congelat sau uscat?

Cel mai valoros este polenul poaspat, prin uscare se pierde o buna parte din valorile sale nutritive si terapeutice. De asemenea, congelarea este o metoda buna de conservare, astfel polenul pierde putine procente din calitatile sale.

Vezi si: Combinatie pentru imunitate: polen, praf de catina si miere

Vezi si: 32 de remedii cu miere. Leacuri pretioase adunate din strabuni

Vezi si: Apiterapia, un bun suport in chimioterapie

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole