2 C
București
marți, noiembrie 12, 2024

Gheara diavolului, planta care „pune pe fuga” bolile inflamatorii. Iata 12 indicatii terapeutice care te vor uimi

Gheara diavolului este o planta vivace, pe care o gasim in regiunile semidesertice din Africa de Sud, Botswana si Namibia. Denumirea i se trage de la fructul sau spinos, cu o forma aparte: este oval si incapsulat intr-o coaja lemnoasa, cu doi spini centrali mari si doua randuri laterale de 12-16 tepi, in forma de gheara. De asemenea, aceasta planta are radacini adanci si tije cataratoare, care pot ajunge la 1,5 metri lungime. Are frunze petiolate, opuse sau alterne. Florile au corole mari, de un rosu-violet, iar fructele sunt acoperite cu spicule (un fel de darde).

In scop terapeutic, de la planta se utilizeaza doar radacinile secundare, care se taie in rondele si se pun la uscat in locuri bine aerisite. Radacina de gheara diavolului este bogata in diversi compusi, precum iridoidele, polizaharidele si flavonoidele. Totodata, radacina are virtuti antiinflamatorii recunoscute, fiind utilizata in tratarea durerilor articulare.

gheara diavolului-poza

Dincolo de numele ei inspaimantator, Gheara diavolului este unul din cele mai puternice remedii naturale impotriva durerilor, un adevarat „medicament narural”. Aceasra deblocheaza articulatiile blocate de reumatism, elimina durerile de cap si nevralgiile dentare, scade febra si durerile musculare ale bolnavilor de gripa, regleaza glicemia si, nu in ultimul rand, amelioreaza bolile de inima. Vezi si: Crema cu arnica pentru dureri musculare, varice si inflamatii articulare

Gheara diavolului – Indicatii terapeutice

1-Gheara diavolului este indicata in bolile articulare (osteoartrita, artroza, poliartrita reumatoida)

Nenumarate studii au aratat faptul ca aceasta planta, administrata intern, reduce durerile articulare pana la disparitie, imbunatateste mobilitatea articulara, rareste intensitatea si frecventa crizelor reumatice. Totodata, aceasta are efecte puternic antioxidante, incetinind sau stopand procesele degenerative la nivelul articulatiilor. Se recomanda cure de 2-3 luni, timp in care se iau cate 4 capsule de Gheara diavolului pe zi, pe stomacul gol.

2-Planta este indicata in ateroscleroza

Tratamentele cu radacina acestei plante au efect de reducere a nivelului colesterolului din sange si de combatere a hipertensiunii (acestea fiind principalele premise de formare a placilor de aterom pe artere). Totodata, are si efect antioxidant, prevenind oxidarea si depunerea colesterolului pe peretii vaselor de sange. Se recomanda o cura de o luna si jumatate, timp in care se iau cate 3 capsule de Gheara diavolului pe zi.

3-Este recomandata in cazul durerilor de spate (sciatica, spondiloza, lumbago)

Tratamentul intern cu aceasta planta ajuta la eliminarea durerilor si a inflamatiilor la nivelul coloanei vertebrale. Se recomanda administrarea a 3 capsule cu Gheara diavolului pe zi, timp de 6 saptamani.

4-Este un bun adjuvant in entorse, luxatii si fracturi

Se administreaza cate 4 capsule de Gheara diavolului pe zi, in cure de 1-2 luni.

5-Gheara diavolului reprezinta un bun remediu in cazul migrenelor/durerilor de cap

Crizele aparute din senin cu dureri de cap, insotite de greata, de voma ori de vertij pot fi prevenite daca de la primele simptome se administreaza cate 2 capsule de Gheara diavolului, la fiecare ora, nu mai mult de 6 capsule pe zi. Este un tratament cu efect analgezic puternic, care reduce sau elimina cefaleea, fara a interfera nefast cu eventualele medicamente de sinteza.

6-Este indicata in litiaza biliara si diskinezia biliara

Tratamentul cu aceasta planta are efect coleretic (favorizeaza varsarea lichidului biliar in duoden), creste cantitatea de bila secretata si previne astfel formarea calculilor in colecist, ajutand si la eliminarea microcalculilor deja formati. In cazul litiazel biliare se administreaza cate 1 capsula cu extract de planta, inaintea meselor principale, iar in cazul diskineziei biliare se iau cate 4 capsule pe zi, in cure de 1 luna, urmate de 10 zile pauza.

7-Gheara diavolului reprezinta un bun remediu in cazul constipatiei si balonarii

In caz de constipatie, se administreaza cate 4 capsule de Gheara diavolului pe zi, in cure de 2-4 saptamani, iar  pentru prevenirea si combaterea balonarii, se administreaza cu 15-20 de minute inainte de masa, avand efect carminativ.

8-Este un bun tonic digestiv

Administrata intern, ea creste cantitatea de sucuri gastrice si cantitatea de bila secretatas si imbunatateste peristaltismul tubului digestiv. Se administreaza cate 1 capsula de Gheara diavolului, cu 15 minute inainte de mesele principale.

9-Gheara diavolului este un remediu excelent in cazul durerilor menstruale

Harpagozida si beta-sitosterolul, doua substante active din aceasta planta, au o puternica actiune antiinflamatoare, antispastica si sedativa, foarte utila in tratarea dismenoreei. Pentru combaterea crampelor abdominale si a durerilor de ovare se administreaza zilnic cate 4 capsule, pana la ameliorare.

10-Gheara diavolului este indicata in cistite, infectii renale

Tratamentul cu aceasta planta are efect antiinflamator asupra aparatului reno-urinar (diminuand durerile si usturimea) si are efect puternic diuretic. Totodata, aceasta planta alcalinizeaza urina, ceea ce eficientizeaza mult tratamentele cu antibiotice sau cu plante antibacteriene. Se recomanda o cura de 2 saptamani, timp in care se iau cate 4 capsule de Gheara diavolului pe zi, cu cel putin jumatate de ora inainte de masa.

11-Gheara diavolului este indicata in hipertensiune arteriala

Se iau cate 3-4 capsule pe zi, pe stomacul gol, timp de 2 luni, urmat de 3-4 saptamani de pauza, dupa care tratamentul se poate relua. De asemenea, studiile facute in Italia au aratat ca administrarea de Gheara diavolului are efecte pozitive in aritmiile ventriculare hiperkinetice si in tahicardie, scazand frecventa ritmului cardiac si crescand forta contractiilor cardiace.

12-Gheara diavolului are uimitoare efecte benefice contra virozelor gripale, a bronsitelor, febrei si a altor forme de infectii respiratorii.

Planta este considerata un bun substituit al aspirinei, paracetamolului, ibuprofenului sau alte antiinflamatoare. Se administreaza cate 4-6 capsule pe zi, pe stomacul gol, in cure nu mai lungi de 1 saptamana.

Precautii

Folosirea ei este contraindicata femeilor insarcinate si celor cu ulcer gastroduodenal. Supradozajul determina greturi, varsaturi, disparitia apetitului alimentar, dispepsie, bradicardie.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole