3 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Gateau Nantais – Cum se prepara cea mai buna prajitura traditionala din Bretania

Deserturile rapide si usor de preparat sunt, cu siguranta, printre preferatele noastre. Pentru azi v-am pregatit „Gateau Nantais”, o prajitura gustoasa si usor de preparat, numai buna de pus pe masa.

Aceasta prajitura are o istorie frumoasa in spate, fiind inventata de maestrul patiser Rouleau in anul 1820, la Nantes, ultima capitala a ducilor de Bretania, atunci cand Antilele franceze au adus in portul orasului Nante cantitati foarte mari de rom si zahar. Acestea fiind spuse, iata, mai jos, cum se prepara Gateau Nantais, cea mai buna prajitura traditionala din Bretania:

Gateau Nantais – Reteta

Pentru a prepara Gateau Nantais, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 100 g de unt moale
  • 100 g de zahar tos
  • 100 g de pudra de migdale
  • 50 g de faina
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom (1 dop)
  • 1 coaja rasa de lamaie/portocala

Pentru sirop:

  • 100 g apa
  • 100 g zahar pudra
  • Sucul unei portocale stoarse

Pentru inceput, cuptorul trebuie incalzit la 180 grade. Apoi, intr-un castron, se pune untul moale, impreuna cu zaharul tos si coaja rasa de lamaie/portocala. Se amesteca energic cu un tel, dupa care se adauga ouale si incetul cu incetul faina, romul si migdalele macinate. Aluatul obtinut se varsa intr-o tava de tort, unsa in prealabil cu unt si presarata cu faina (se poate inlocui si cu hartia de copt). Se introduce prajitura in cuptorul preincalzit timp de 30-40 minute (verificati coacerea cu o scobitoare). Cand timpul a expirat, prajitura trebuie sa fie aurie, iar la test, scobitoarea nu trebuie sa aiba urme de aluat pe ea.

Se scoate prajitura Gateau Nantais din forma si se asaza pe o tava potrivita.

La final, se pregateste siropul. Intr-o oala mica se adauga apa, zaharul pudra si sucul de portocale. Se lasa amestecul sa fiarba si se amesteca cu un tel pana se obtine o glazura lucioasa si uniforma.

Se varsa incet siropul peste prajitura Gateau Nantais, pana este absorbit in blat. Prajitura se poate decora dupa preferinte.

Pofta buna!

Sugestie: Zaharul se poate inlocui cu Zahar din Stevie – Green Sugar – Indulceste precum zaharul, dar are 0 calorii si 0 indice glicemic, ceea ce protejeaza organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahar.

Cititi si:

Verdens Beste. Votata ca fiind „cea mai buna prajitura din lume!”

Cum sa prepari „Prajitura inteligenta”

Prajitura fara coacere cu banane si iaurt

Prajitura cu branza si coaja de portocala

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole