Fiert sau copt, porumbul are numeroase beneficii

beneficiile-porumbului

Chiar daca este considerata o leguma, este in realitate o cereala. Porumbul este o cereala destul de populara datorita gustului sau incantator, precum si gamei largi de nutrienti. Porumbul ofera mai multe beneficii pentru sanatate datorita existentei in interior a unei nutritii de cea mai buna calitate. Pe langa faptul ca este un plus incantator la orice masa, este bogat si cu fitochimice; de asemenea, ofera protectie impotriva numeroaselor boli pe termen lung.

Beneficiile porumbului

Controleaza diabetul si hipertensiunea

Lumea parea sa sufere de o epidemie de diabet in ultimele decenii. Desi mecanismul exact pentru acest lucru nu poate fi identificat, de obicei se presupune ca acesta se refera la nutritie. Consumul mai multor fructe si legume organice, precum porumbul, a fost presupus a fi o revenire la un stil de alimentatie mai vechi si a fost legat de reducerea semnelor de diabet

Studiile au relevat faptul ca un consum de boabe de porumb ajuta la gestionarea diabetului zaharat non-insulino-dependent si este eficient impotriva hipertensiunii, datorita aparitiei fitochimice fenolice in porumbul integral. Produsele fitochimice pot regla absorbtia si eliberarea insulinei in organism, ceea ce poate ii poate ajuta pe pentru pacientii diabetici sa mentina un stil de viata mai normal.

Scade colesterolul LDL

Potrivit Journal of Nutritional Biochemistry, consumul de ulei de coaja de porumb scade colesterolul LDL plasmatic prin reducerea absorbtiei colesterolului din organism. Dupa cum s-a mentionat anterior, aceasta reducere a colesterolului LDL nu inseamna o reducere a colesterolului HDL, care este considerat „colesterolul bun” si poate avea o varietate de efecte utile asupra organismului, inclusiv scaderea bolilor de inima, evitarea aterosclerozei.

Beneficii pentru frumusete

Amidonul de porumb se gaseste folosit la fabricarea mai multor produse cosmetice si poate fi utilizat de asemenea ca topic pentru a calma eruptiile cutanate, precum si iritatiile. Produsele din porumb sunt utilizate pentru a inlocui produsele petroliere cancerigene care sunt principalele componente ale mai multor preparate cosmetice. Cele mai multe dintre cremele traditionale de piele constau din vaselina ca material de baza care poate bloca frecvent porii si inrautati conditiile pielii.

Previne anemia

Anemia este cauzata de deficienta de vitamine care se vindeca prin utilizarea porumbului. Porumbul are, de asemenea, un nivel substantial de fier, care este unul dintre mineralele cruciale necesare pentru formarea de noi globule rosii; o deficienta de fier este, de asemenea, unul dintre motivele principale ale anemiei.

Sursa bogata de calorii

Porumbul este o sursa bogata de calorii si este un element esential in randul obiceiurilor alimentare la multi locuitori. Continutul calorific de porumb este de 342 de calorii la 100 de grame, care este printre cele mai mari pentru cereale. Acesta este motivul pentru care porumbul este frecvent utilizat pentru cresterea rapida in greutate si combinat cu usurinta si flexibilitatea conditiilor de crestere a porumbului; continutul ridicat de calorii il face vital pentru supravietuirea a zeci de natiuni agricole.

Alte fapte despre porumb

  • Uleiul de porumb pe langa faptul ca este comestibil este folosit si la fabricarea sapunurilor si vopselelor.
  • Amidonul din porumb poate fi, de asemenea, obtinut in adezivi, tesaturi, materiale plastice si multe alte produse chimice.
  • Amidonul de porumb este de asemenea utilizat pe scara larga in detergenti de rufe.
  • O guma lipicioasa care contine dextrina este utilizata pentru sigilarea plicurilor, precum si pe etichetele gumate.
  • Porumbul este folosit pentru fabricarea alcoolului.
  • Cotoarele sunt folosite pentru a furniza potasa, iar prin distilare pot fi obtinuti pentru a produce acid acetic si acetona.
  • In tarile industrializate, porumbul este folosit pentru hrana animalelor, direct sub forma de cereale si furaje.
  • Numeroase parti aeriene ale instalatiei de porumb pot fi utilizate pentru producerea de biocombustibili cu etanol.
  • Coaja este utilizata pentru imperecherea si confectionarea hartiei si ca invelitori pentru tigari in unele parti din America.
  • Tulpinile de porumb uscate sunt folosite pentru a construi garduri.
  • Boabele de porumb sunt de asemenea folosite ca sursa de combustibil pentru biomasa si sunt relativ ieftine si s-au dezvoltat cuptoare pentru incalzirea casei care folosesc nucleu de porumb ca combustibil.
  • Porumbul este folosit ca momeala de peste, numita „bile de aluat”.
  • Boabe de porumb sunt folosite in locul nisipului intr-o incinta asemanatoare cu nisip pentru jocul copilului.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...