Fibromul, care este cel mai frecvent observat dintre tumorile sistemului reproducator feminin, vine intr-o varietate de tipuri. Intramurale si cervicale, de exemplu, sunt tipuri comune de fibroame. De asemenea, este posibil sa aveti mai multe tipuri de fibroame la un moment dat. Fibroamele pot fi dureroase si pot cauza perioade grele, dar metodele de tratament ale fibroamelor pot ajuta starea.
Metodele traditionale de tratament ale fibroamelor includ analgezice, agenti anti-hormonali si interventii chirurgicale. In unele cazuri, tratamentul fibroamelor poate include o histerectomie.
Cu toate acestea, exista si metode naturale de tratament ale acestora. Alegerea alimentelor potrivite pentru o dieta, de exemplu, face parte dintr-un plan solid de tratament natural al fibromului. O dieta fibroasa include legume cu frunze, precum si multe alte legume. Cerealele integrale fac, de asemenea, parte dintr-o dieta fibroasa. Pentru a afla detalii despre o dieta adecvata, cititi mai jos.
Simptomele date de fibroame includ
- perioade menstruale grele sau prelungite;
- sangerari anormale intre perioadele menstruale;
- durere pelviana;
- urinare frecventa;
- dureri lombare;
- dureri in timpul actului sexual;
- o masa ferma, adesea situata in apropierea centrului pelvisului, care poate fi simtita la medic.
Sunt 5 tipuri de fibroame:
- Intramurale – sunt cele mai des intalnite, cresc in peretele uterin muscular si pot afecta uterul daca cresc prea mult;
- Subseroase – acestea cresc in afara peretelui uterului, uneori apasand pe vezica urinara. Acest lucru poate impiedica golirea vezicii si aceste tipuri de fibroame dau dureri de spate, caci fac presiune asupra coloanei vertebrale;
- Penduluri – acestea cresc pe tulpini mici in interiorul sau exteriorul uterului;
- Submucoase – cresc chiar sun mucoasa uterina si provoaca cel mai des sangerari menstruale prelungite;
- Cervicale – acestea cresc in tesutul cervical si sunt cele mai rare tipuri de fibroame.
Alimente interzise in caz de fibrom si alimente necesare pentru consum
Alimentele interzise:
Carne bogata in grasimi, carne prelucrata: carnea grasa, prelucrata, este o alegere oribila pentru femeile care se confrunta cu un fibroid. De exemplu, alimente precum hamburgerii si carnatii pentru micul dejun pot creste nivelurile de inflamatie.
Zahar rafinat: zaharul rafinat poate creste si inflamatia. Se poate, de asemenea, sa dea dureri mai mari, iar functia imuna sa scada si mai mult. De fapt, studiile au aratat chiar ca un indice glicemic ridicat al dietei este asociat cu un risc mai mare de fibrom uterin la unele femei.
Carbohidrati rafinati: carbohidratii rafinat, cum ar fi painea alba sau alte produse fabricate din faina alba, provoca niveluri de insulina mari.
Alcool: Alcoolul consumat in exces poate provoca mai rau inflamatii. In plus, incurajeaza dezechilibrele hormonale.
Cofeina: prea multa cofeina dauneaza organismului. Acest lucru creeaza prea multa munca pentru ficat. Cofeina se reduce sau se elimina pentru a scapa mai usor de fibrom. Vezi si Endometrioza, boala cu multe necunoscute care poate duce la infertilitate
Alimente pentru consum in caz de fibrom:
Alimentele organice: consumul de alimente organice poate ajuta la prevenirea si micsorarea fibroamelor. Acest lucru se datoreaza faptului ca produsele ecologice sunt cultivate si facute fara utilizarea pesticidelor chimice. Pesticidele pot afecta nivelurile de estrogeni si alti hormoni.
Legume cu frunze verzi: Legumele cu frunze verzi au multe efecte antiinflamatorii. Ca atare, ele pot descuraja cresterea fibroamelor.
Legume crucifere: Legumele crucifere ajuta la detoxifierea ficatului. In plus, pot contribui, de asemenea, la echilibrarea nivelurilor de estrogen. Cercetarile au aratat ca o dieta bazata pe plante, care include un aport mai mare de legume crucifere, ajuta la reducerea dezvoltarii fibroamelor uterine. Incercati broccoli, varza si struguri.
Alimente bogate in beta-caroten: Corpul uman transforma beta-carotenul in vitamina A, care stimuleaza cresterea si repararea tesuturilor sanatoase. Acest lucru poate fi util pentru vindecarea unui fibrom. De exemplu, incercati morcovi, cartofi dulci sau spanac. Toate acestea sunt surse excelente de beta-caroten.
Alimente bogate in fier: uneori, un fibrom poate determina o femeie sa piarda mai mult sange in timpul menstruatiei. Acest lucru poate duce la anemie. Pentru a ajuta la inlocuirea fierului pierdut datorita sangerarii crescute, includeti alimente bogate in fier, cum ar fi legumele din dieta dumneavoastra.
Seminte de in: Semintele de in pot ajuta la echilibrarea nivelurilor de estrogen in organism, care duce la micsorarea fibromului. Daca aveti fibroame, consumati cel putin doua linguri pe zi. Puteti pune semintele de in cu fulgi de ovaz sau in piureuri. Alternativ, mancati semintele singure.
Cereale integrale: Alegeti boabe intregi mai sanatoase, cum ar fi mei, orez brun, hrisca, secara si ovaz. Beneficiile lor variază. De exemplu, in comparatie cu cerealele rafinate, boabele integrale sunt mai bogate in fibre, contin mai multe minerale si tind sa fie mult mai putin procesate.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] benigna care se dezvolta la nivelul uterului, fibromul poate provoca sangerari mai mult sau mai putin abundente in timpul […]