Extract de schisandra pentru imbunatatirea memoriei si functiei hepatice

boabe-de-Schisandra

Extract de schisandra. Schisandra este un adaptogen care poate sustine cognitia si sanatatea ficatului, imbunatateste performanta fizica si multe altele. Cu toate acestea, cercetarile clinice asupra acestei plante chinezesti sunt destul de rare.

Fructul care contine toate cele 5 arome din medicina traditionala chinezeasca

Boabele de schisandra provin de la o planta originara din China si unele parti din Rusia. Fructul de schisandra este cunoscut si sub numele de Five Flavor Berry, deoarece gustul sau surprinde cele cinci arome majore ale medicinei chinezesti – acru, dulce, sarat, amar si picant.

Aceasta boaba sanatoasa si exotica este clasificata ca adaptogen, ceea ce inseamna ca ajuta la prevenirea stresului fizic si chimic asupra organismului. Cand este consumata, se acumuleaza in inima, creier, rinichi, plamani si tesuturi hepatice.

Schisandra este folosita in mod traditional ca intensificator de performanta si tratament pentru diferite boli. Antioxidantii din acest fruct pot fi responsabili pentru efectele sale asupra sanatatii.

Schisandra este utilizata in mod traditional pentru tratarea bolilor hepatice, cum ar fi hepatita si pentru a imbunatati functia hepatica. La 45 de pacienti cu insuficienta hepatica, o combinatie de extract de schisandra si sesamina au adus urmatoarele rezultate:

  • Enzime hepatice reduse
  • Cresterea glutationului
  • Lezarea si inflamatia oxidativa suprimate
  • Ficatul gras imbunatatit

Antioxidantii din fructele schisandra sunt responsabili in principal pentru aceste efecte. Acestea ajuta la mentinerea functiei hepatice prevenind in acelasi timp leziunile. In medicina pe baza de plante japoneze, un amestec de extracte din plante TJ-108 este utilizat pentru a trata hepatita C. Extractul de schisandra pare a fi ingredientul cheie al acestui amestec.

In diferite studii efectuate pe animale, oamenii de stiinta au observat potentialul extractului de schisandra de a imbunatati bolile hepatice grase nealcoolice si leziunile hepatice induse de alcool.

Este un real suport cognitiv

Planta poate oferi suport cognitiv. O singura doza de preparat pe baza de plante care contine Schisandra a imbunatatit atentia, cognitia si precizia la 40 de femei sanatoase sub stres, arata un studiu. Deoxysizizinrin si schisandring, componente din extractul de Schizandra, au inversat deficienta de memorie in diferite studii la animale. Ele au fost capabile sa previna modificari degenerative in creier, asa cum se observa in boala Alzheimer si imbatranirea creierului.

Suplimentele care contin extract de Schisandra sunt utilizate in mod traditional pentru a trata tusea si astmul. La 60 de pacienti cu pneumonie, un produs care contine rhodiola, schisandra si ginseng sibian (ADAPT-232) a redus durata tratamentului cu antibiotice si a imbunatatit calitatea vietii, comparativ cu cei care au urmat doar tratamentul standard, arata un alt studiu.

Ajuta si cand vine vorba de performanta fizica. Extractul de schisandra poate creste nivelul de oxid nitric la sportivi, imbunatatind potentialul si performanta acestora, arata acest studiu. La sobolani si soareci, schisandra a imbunatatit performanta la efort si rezistenta, ajutand animalele sa se adapteze la stres (adaptogen).

Planta este excelenta pentru sanatatea inimii. Schisandra a crescut fluxul de sange si disponibilitatea de oxid nitric in doua studii clinice mai mici, care ar putea proteja inima si vasele de sange, cel putin in teorie . Cu toate acestea, niciun studiu clinic nu a investigat efectele Schisandra asupra sanatatii inimii.

Excelent pentru bolile de inima si in caz de anxietate

Sheng-Mai-San, un supliment care contine extract din fructe de schisandra, este utilizat pentru a trata bolile de inima in medicina traditionala chineza. In experimentele pe inima de sobolan, schisandrina B a fost capabila sa protejeze tesutul cardiac si sa previna afectarea inimii.

Poate fi de mare ajutor in caz de anxietate si insomnie. Schisandra a redus corticosteronul (versiunea animala a cortizolului), hormonul stresului la sobolani. La sobolani si soareci, o doza mica a promovat calmul si relaxarea si a imbunatatit calitatea somnului, arata un studiu.

Conform cercetarilor efectuate pe animale, schisandra poate ajuta la controlul modificarilor nivelului de adrenalina si serotonina cauzate de stres. Combate „oboseala suprarenala” legata de stres si reduce anxietatea.

Schisandra Efecte secundare si precautii

Retineti ca profilul de siguranta al extractului de schisandra este relativ necunoscut, avand in vedere lipsa unor studii clinice bine concepute. Lista de reactii adverse de mai jos nu este una definita si trebuie sa consultati medicul despre alte efecte secundare potentiale, pe baza starii fiecaruia de sanatate si a posibilelor interactiuni medicamentoase.

Extractul de Schisandra este sigur atunci cand este luat pe termen scurt in cantitati adecvate. Poate provoca reactii adverse usoare, cum ar fi: arsura, indigestie.

Poate fi de folos si pentru reducerea poftei de mancare. Schisandra nu este recomandat persoanelor care au boala de reflux gastroesofagian, epilepsie si ulceratii peptice. De asemenea, nu este recomandat femeilor insarcinate sau care alapteaza.

In ce fel schimba hepatita C viata sexuala a unei persoane

Sursa poza: wikiwand.com

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...