Nu exista aproape nicio boala care sa interzica exercitiul fizic. Ca atare, doar pentru ca ati suferit un atac de cord sau aveti o inima mai slaba (insuficienta cardiaca congestiva) sau alta boala de inima, nu inseamna ca trebuie sa stati fara sa nu faceti nimic. De fapt, prin exercitii fizice regulate, puteti grabi recuperarea, imbunatati functia inimii si chiar reduce din unele dintre medicamentele pe care le luati. Iata, asadar, cateva idei de exercitii fizice pentru cardiaci.
Exercitii fizice pentru cardiaci – Beneficiile cardiovasculare ale exercitiilor includ
- Consolidarea inimii si a sistemului cardiovascular
- Imbunatatirea circulatiei si ajutarea organismului sa utilizeze mai bine oxigenul
- Imbunatatirea simptomelor insuficientei cardiace
- Scaderea tensiunii arteriale
- Imbunatatirea colesterolului.
Nu este niciodata prea tarziu sa va mariti activitatea fizica sau sa incepeti un program de exercitii fizice. Obtineti un „OK” si cateva recomandari de la medic inainte de a incepe.
Combinati scurte explozii de exercitii de intensitate ridicata cu perioade de recuperare activa usor mai lungi. De exemplu, daca va place sa va plimbati, puteti alterna 3 minute la viteza normala cu 1 minut intr-un ritm rapid. Cresterea si scaderea continua a ritmului cardiac imbunatateste functia vasculara, arde calorii si face organismul mai eficient la eliminarea grasimii si a zaharului din sange. Acest lucru este de neegalat pentru prevenirea bolilor de inima si diabet zaharat, pierderea in greutate, si imbunatatirea eficienta pentru fitness.
Exercitii fizice pentru cardiaci – folositi toti muschii
Exercitii care pun toti muschii la antrenament: cu cat mai multi muschi implicati intr-o activitate, cu atat mai mult trebuie sa lucrati inima pentru a le combina – astfel, ea devine mai puternica. Canotaj, inot, schi fond, mersul pe jos cu stalpi, mersul pe bicicleta, toate acestea pun inima la treaba, fara insa a o obosi. Adaugati anumite intervale de pauza si aveti antrenamentul ideal.
Un alt tip de exercitii care ajuta persoanele cu boli de inima sunt exrecitiile pilates, aceasta imbunatatesc flexibilitatea si echilibrul fizic, dar ajuta si la a pastra un mod de viata energic si sanatos.
Activitatea zilnica: Persoanele care sunt active pe durata intregii zile, fie ca e vorba de curatenie, gradinarit sau avut grija de copii, ard mai multe calorii si sunt, in general, mai sanatoase decat cele care se antreneaza timp de 30 pana la 60 de minute si apoi stau la calculator pana seara. A avea mereu activitati scurte, placute si care sa va puna inima la treaba este, uneori, cea mai buna cale de a imbunatati functia inimii.
Nu exersati an aer liber cand este prea frig, cald sau umezeala, fara a va consulta mai intai medicul. Umiditatea ridicata va poate face sa obositi mai repede. Temperaturile extreme pot interfera cu circulatia, pot provoca respiratie dificila si pot provoca dureri in piept. Optiuni mai bune sunt activitati in interior, cum ar fi mersul pe jos sau o banda de alergat.
Asigurati-va ca ramanesi hidratat – in mod rezonabil. Este important sa beti apa chiar inainte de a simti sete, mai ales in zilele fierbinti. Dar, aveti grija sa nu beti prea multa apa.
Daca programul de exercitii a fost intrerupt pentru mai mult de cateva zile (de exemplu, din cauza bolii, a vacantei sau a vremii nefavorabile), asigurati-va ca va reluati activitatea de rutina usor. Incepeti cu un nivel redus de activitate si cresteti treptat pana cand va intoarceti de unde ati inceput.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Aritmia cardiaca. Tratamente naturiste care ajuta la reglarea batailor inimii
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: