Se vorbeste putin despre enzime, desi ele sunt printre cele mai importante elemente constitutive ale organismului uman. Au fost identificate mai mult de cinci mii de enzime, fiind implicate in absolut toate functiile vitale. Fara un aport adecvat de enzime corpul se imbolnaveste repede si degenereaza.
Alimentele in stare cruda – sursa de enzime
Putini stiu ca enzimele alimentare sunt prezente numai in alimentele crude, proaspete, ele indeplinindu-si functia in mediul acid al stomacului, unde initiaza procesul de digestie a proteinelor, grasimilor si carbohidratilor.
Enzimele nu pot fi sintetizate in organismul uman si sunt complet distruse in alimente prin coacere, pasteurizare, conservare, adaugare de aditivi chimici, expunere la microunde si la temperaturi mai mari de 50 de grade. Nicio vitamina, niciun mineral sau alta substanta nutritiva nu poate substitui munca acestor enzime.
In lipsa lor, alimentele gatite sau preparate industrial sunt digerate numai partial in stomac, fapt care permite bacteriilor omniprezente sa fermenteze hidratii de carbon si sa descompuna proteinele, producand tulburari digestive si alte probleme de sanatate.
Enzimele alimentare sunt muncitorii ce cladesc corpul uman
Din acest motiv, daca in meniul zilnic nu este format in proportie de 50% din alimente crude, va trebui sa adaugati suplimente de enzime alimentare la fiecare masa.
Chiar daca mancati suficiente alimente crude, este indicat sa luati suplimente enzimatice pentru ca ele maresc eficienta sistemului imunitar permitandu-i sa digere mai usor celulele bolnave sau moarte, sa elimine tumorile si chisturile, sa distruga depozitele de colesterol, bacteriile si virusurile, indepartand din organism orice alt element nedorit compus din proteine, grasimi si hidrati de carbon.
Enzimele se gasesc in fructe, legume, produse de fermentatie obtinute din boabele de soia, peste crud, carne de vita cruda. De asemenea, alimentele cu inalt continut caloric sunt bogate in enzime, de aceea bananele si mango contin mai multe enzime alimentare decat merele si portocalele, iar carnea de vita si pestele crude contin mai multe enzime decat laptucile si rosiile.
Asadar, enzimele sunt substante care fac posibila existenta vietii, ele fiind necesare oricarei reactii chimice care se desfasoara in organismul uman. Nicio substanta minerala, vitamina sau hormon nu poate lucra fara enzime. Pentru mentinerea unei stari de sanatate si vitalitate, enzimele sunt absolut necesare.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Amilazele au capacitatea de a imbunatati digestia, de a lupta impotriva diabetului, de a oferi organismului energie si de a monitoriza nivelurile de stres. Cercetarile au aratat ca amilaza poate functiona, de asemenea, ca tratament alternativ pentru cancer. Dupa cum se dovedeste, aceasta enzima digestiva are unele beneficii destul de impresionante pentru sanatate. Puteti gasi amilaza in fructe sau legume crude, lapte natural, seminte, nuci si leguminoase. Vezi si Enzimele alimentare – sursa vietii […]
[…] Enzimele sunt sensibile la temperaturile peste 48 grade Celsius, acestea devenind lenese, la fel cum organismul nostru devine lenes si relaxat intr-o baie calda. De asemenea, la temperatura de 54, 5 grade Celsius, viata enzimelor se sfarseste, mor. In schimb, la temperaturi scazute, acestea rezista fara probleme. […]