Efuziunea sinoviala sau hidartroza este cel mai adesea urmarea unui soc. Se traduce prin prezenta de lichid seros (secretat de catre sinoviala) in interiorul unei articulatii, cauzata de leziuni traumatice (fractura articulara, entorsa grava, leziune meniscala), artroze sau boli inflamatorii a articulatiei, producand umflaturi, durere si uneori febra.
Efuziunea sinoviala se poate uneori croniciza. Daca aveti aceasta afectiune, consultati un doctor, care poate aprecia daca se impune o punctie.
In tratamentul sinovitei este important nu numai sa se elimine boala, ci sa previna si dezvoltarea formei cronice si, de asemenea, prevenirea recurentei. Metodele de tratare a hidartrozei, depind in mod direct de tipul, severitatea, bolile concomitente si starea generala de sanatate a pacientului.
Trebuie sa stiti ca in cazul in care metodele conservatoare sunt imposibile sau ineficiente din cauza neglijarii bolii, se utilizeaza un tratament chirurgical. In schimb, in cazuri usoare, homeopatia propune remedii adecvate, in functie de cauza (dupa o lovitura, fara lovitura etc.), puteti adopta unul dintre tratamentele de mai jos.
Efuziunea sinoviala – Remedii eficiente contra „apei” la genunchi
1- Comprese cu tinctura de arnica (40 de picaturi), tinctura de virnant (40 de picaturi). Amestecati-le intr-un pahar cu apa fiarta, imbibati o compresa si aplicati-o 20 de minute pe articulatia dureroasa. Repetati de 3 ori pe zi, pana la ameliorare. Vezi si: Cea mai buna bautura pentru intarirea genunchilor, refacerea cartilagiilor si ligamentelor
2- Cataplasme cu arnica (50 g frunze crude si flori), cretisoara (50 g planta intreaga cruda), angelica (50 g frunze crude) si varza (100 g foi crude). Maruntiti plantele, amestecati-le si puneti-le in forma de cataplasma pe articulatia afectata, timp de 20-30 minute. Repetati de 2 ori pe zi, pana la resorbtie.
3- Comprese cu argila si ceapa. Se prepara o pasta din argila, 2 linguri de apa si 2 cepe date prin razatoare. Se se aplica pe genunchi intre 2 bucati de panza sau naylon si se lasa sa actioneze timp de 2 ore, timp in care se sta cu piciorul ridicat pe 2 perne.
4- Comprese cu frunze de varza. Se acopera zona afectata cu 2 foi crude de varza si se leaga bine, iar deasupra se acopera cu un material din bumbac. Se lasa sa actioneze cel 1 ora dimineata, iar seara se repeta si se lasa pana dimineata.
5- Comprese cu frunze de branca-ursului. Se spala si se zdrobesc cateva frunze de branca-ursului, dupa care se pune pe locul afectat si se leaga cu o panza. Tratamentul se face o data pe zi, timp de 2-3 zile.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Efuziunea sinoviala. 5 remedii eficiente contra „apei” la genunchi […]