12.1 C
București
duminică, martie 3, 2024

De ce sa plantezi flori de camp in gradina ta

Cred ca devenim tot mai constienti de cat de mult este conectata bunastarea noastra cu lumea naturala. Odata cu pandemia, cu totii am cautat mai multa conexiune cu natura si, fie ca locuiesti la casa sau la apartament, una dintre cele mai bune alegeri a fost plantarea florilor. Totusi, pentru si mai multa conexiune cu natura, cea mai buna alegere ramane plantarea unor flori de camp.

Florile de camp iti vor infrumuseta gradina si dau impresia de salbaticie si de libertate neingradita. In plus, acestea sunt usor de ingrijit si ofera si multiple beneficii.

Ce beneficii ofera plantele de camp

Florile de camp sustin polenizatorii precum albinele si fluturii, care la randul lor ajuta la furnizarea de surse de hrana atat pentru animale salbatice, cat si pentru oameni.

Florile de camp inflorite ofera o explozie de culoare. In plus, sistemele lor de radacina, impreuna cu cele ale altor plante, se extind adanc in sol, stocand apa si nutrienti in timp ce tin de carbon care altfel ar fi eliberat in aer.

Pe vremuri, oamenii au folosit o mare varietate de plante salbatice pentru hrana, tratarea ranilor si vindecarea multor afectiuni. De exemplu, echinaceea, un gen folosit de mult ca medicament de catre nativii americani, care a devenit un remediu comun pentru raceala.

Vezi si: Campanula – floarea clopotel. Sfaturi utile pentru plantarea ei in gradina

Sfaturi utile pentru a aduce minunea florilor de camp mai aproape de casa:

-Planteaza flori originare din zona ta. Acestea nu numai ca sprijina polenizatorii si alte specii din regiunea ta, ci si ele sunt mai usor de cultivat, deoarece sunt deja adaptate la clima si nu necesita o multime de ingrasaminte sau pesticide.

-Planteaza un amestec divers de flori pentru ca gradina ta sa fie colorata o perioada mai lunga de timp. Pe langa plantarea unei game de flori care infloresc in momente diferite, gandeste-te si la specii complementare. Florile si alte plante pot ajuta la controlul daunatorilor intr-o gradina de legume.

-Chiar daca nu ai o gradina, nu trebuie sa te descurajezi. Este suficient si un ghiveci pus la fereastra sau un balcon mic pentru a planta flori salbatice.

-Indiferent unde plantezi, fa-ti un obicei in a vizita regulat si a urmari ce se intampla. Ce plante infloresc? Care au probleme? Ce insecte si pasari observi? Ce miros au?

-Florile de camp nu necesita soluri speciale, nu au nevoie de foarte multa apa sau de ingrasaminte in exces. Asadar, de ce sa nu incerci?

-Alege un loc insorit, deoarece majoritatea prefera expunerea la razele solare.

-Perioada optima pentru a planta este fie primavara, fie toamna.

-Pentru a te asigura ca plantele cresc uniform, mixeaza semintele cu o mana de nisip, astfel incat sa le asiguri spatiu suficient.

-Uda-le conform necesitatilor. Dupa ce florile atind inaltimea de 3-5 cm opreste acest ciclu si hidrateaza-le doar cand solul e foarte uscat. Florile de camp mature nu au nevoie de prea multa apa.

-Mixeaza speciile de flori intre ele si nu plivichiar toata iarba, pentru ca aceasta accentueaza salbaticia gradinii.

Vezi si: Macii, albastrelele si margaretele. 3 flori de camp cu puteri terapeutice

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole