5.4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Cure cu tarate de grau

Taratele de grau sunt coaja exterioara a bobului de grau, coaja eliminata in procesul obtinerii fainii. Fiind foarte usor degradabila, faina integrala este mai greu de introdus in procesul de panificatie. Totusi, exista tari europene, precum Germania, care au inteles ca faina alba este inferioara celei integrale.

Coaja de tarate, atunci cand este proaspata, contine o multime de minerale si vitamine, fiind un supliment de nadejde in alimentatie. Printre vitaminele continute in taratele de grau sunt cele din complexul B: B1, B2, B5, B6 si B12, vitaminele D, E si PP. Tarata de grau contine mult magneziu, fiind astfel un aliment foarte important in boli grave, precum cancer.

Tarate de grau proaspete cu apa si miere

Tarata de grau poate fi si ar trebui sa fie adaugata in supe si mancaruri, dar si in faina pentru gatit. Una dintre curele cu tarate consta in administrarea zilnica a 2-3 linguri de tarate cu apa si cu miere.

Aceasta cura este indicata in: obezitate, boli de piele, avitaminoze, lipsa de calciu si lipsa de magneziu, litiaza biliara, constipatie, capacitate redusa de efort, boli nervoase, epuizare.

Tarate de grau cu apa

O alta cura se bazeaza pe efectul laxativ si stimulent al peristaltismului intestinal al taratei de grau combinate cu apa. Dimineata,pe stomacul gol, cu o ora inainte de micul dejun, se bea o cana de apa in care s-a pus la macerat de seara 1 lingura de tarate proaspata. Dupa ce se bea cana de apa, se consuma si ceea ce ramane pe fundul canii.

Aceasta cura se poate tine zi de zi pe perioade lungi de timp, fiind un remediu simplu vitaminizant si remineralizant, cu un efect antitoxic remarcabil.

Se recomanda in: obezitate, varice (mai ales cand aceasta afectiune este corelata cu constipatia), constipatie, intoxicatii, ingrasare neuniforma, flebita si tromboflebita, stres si afectiuni aparute in urma oboselii.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole