18.9 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Curatenie generala in 8 pasi

Igiena este esentiala pentru o viata sanatoasa si confortabila. Totusi, curatenia generala poate fi o povara pentru multe persoane care au un program incarcat, motiv pentru care se face mai rar decat ar trebui. Desi curatenia generala poate fi consumatoare de timp si epuizanta, nu trebuie sa uiti ca reprezinta o necesitate si ca trebuie efectuata cat mai des posibil

Nu stii de unde sa incepi? O buna organizare a procesului de curatenie generala iti poate usura munca si iti poate oferi un rezultat impecabil. Iata ce pasi sa faci pentru a duce la bun sfarsit curatenia generala intr-o singura zi. 

1.Organizeaza-te!

Pune la un loc toate produsele de curatenie de care ai nevoie. Este de preferat sa le asezi intr-o galeata pe care sa o poti lua cu tine in toate incaperile, astfel incat acestea sa fie usor accesibile. Nu trebuie sa-ti lipseasca:

Este important sa iti stabilesti un obiectiv in ceea ce priveste curatenia generala. Cat de amanuntita vrei sa fie aceasta? Iti doresti sa cureti inclusiv obiectele din interiorul dulapurilor, cum ar fi farfuriile din mobila de bucatarie, sau sa te limitezi doar la exterior si sa cureti casa per ansamblu?

Echipeaza-te corespunzator pentru curatenie si cere ajutorul celorlalte persoane cu care locuiesti, daca este cazul. 

2.Strange lenjeriile de pat, draperiile, covoarele si obiectele din toate incaperile!

Pentru inceput, trebuie sa strangi lenjeriile de pat si fetele de perna si sa pui la spalat. Daca exista haine pe pat/canapele/scaune, aduna-le si asaza-le la locul lor sau in cosul de rufe murdare, la fel si prosoapele si halatele din baie. Draperiile trebuie si ele spalate, la fel si covoarele. In cazul acestora, poti apela la firme specializate, care le preiau de la domiciliu si le livreaza, inapoi, curate. Bineinteles ca le poti spala manual, insa, acest lucru poate fi mai complicat, iar unele materiale necesita o ingrijire speciala. 

Dupa aceea, elibereaza mobilierul! Pune deoparte toate obiectele de pe rafturi si dulapuri care, probabil, sunt prafuite. Acest lucru este valabil si pentru obiectele din baie (spre exemplu, sampoanele si sapunul lichid). Te vei ingriji mai tarziu de toate aceste obiecte.

3.Aplica solutie dezinfectanta pe obiectele sanitare!

Prima incapere in care trebuie sa incepi curatenia propriu-zisa este toaleta. Dupa ce ai dat deoparte toate obiectele de pe chiuveta, cada si rafturi, aplica solutie speciala pentru baie, dezinfectanta sau pe baza de clor, pe obiectele sanitare (vasul de toaleta, cada, chiuveta, bideul etc.), rafturi si faianta. Lasa detergentii sa actioneze in timp ce cureti celelalte camere. 

4.Curata piesele mari de mobilier!

Cum nu mai sunt obiecte pe rafturi, mese, noptiere si dulapuri, este mai simplu sa le cureti. Foloseste solutii speciale pentru mobila si o laveta pentru a indeparta eficient praful. Este important sa le cureti de sus in jos, pentru a nu murdari obiectele deja curatate. Nu uita sa stergi oglinzile, geamurile si usile.

5.Curata obiectele din camere si asaza-le la locul lor!

A venit randul obiectelor decorative pe care le-ai dat deoparte. Curata-le de praf cu solutie pentru mobila sau cu un pamatuf. Pe masura ce le cureti, asaza-le la locul lor. 

Daca ai optat pentru o curatenie amanuntita, trebuie sa scoti din dulapuri si sertare  toate hainele si celelalte textile, dar si obiectele. Acestea trebuie sortate, astfel incat sa arunci lucrurile inutile sau produsele expirate. Dupa ce cureti mobilierul pe interior, este necesar sa rearanjezi obiectele in dulapuri. 

6.Finalizeaza curatenia in baie!

Dupa ce ai finalizat toate camerele, intoarce-te in baie si clateste obiectele sanitare sau stergele cu o laveta umeda. Spala obiectele care erau asezate pe acestea si pune-le la locul lor. 

7.Aspira si aranjeaza canapelele, fotoliile si paturile!

Este timpul sa te ocupi de paturi, fotolii si canapele. Foloseste aspiratorul si indeparteaza firimiturile si murdaria acumulata pe aceste obiecte si in locurile greu accesibile ale acestora. Imbraca paturile si pernele in lenjerii si cuverturi curate si aranjeaza-le. De asemenea, pune in ordine pernele de pe fotolii si canapele.

8.Aspira si spala toate pardoselile!

Ultimul pas al curateniei generale este curatarea pardoselilor. Aspira toate pardoselile din casa si nu neglija zonele de sub paturi si canapele. Deschide toate geamurile ca sa aerisesti si sa favorizezi uscarea rapida a pardoselilor dupa spalarea care urmeaza. Foloseste un mop si un detergent universal de pardoseli, ca sa speli podelele din toate incaperile.

Asadar, curatenia generala este o operatiune complexa, insa, cu o buna organizare, poate fi facuta rapid si eficient.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole