1.6 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Cura de primavara care ajuta la drenarea ficatului si a vezicii biliare

Vezica biliara (colecistul sau “fierea”, in termeni populari) este un organ mic, situat sub ficat si are rolul de a depozita bila secretata de acesta. Ficatul secreta aproximativ 1,5 litri de bila pe zi, insa ea este colectata de vezica biliara si este varsata treptat in duoden numai atunci cand mancam.

Bila are un rol extrem de important in procesul de digestie, insa atunci cand mesele sunt rare, ea se acumuleaza in cantitate mare in vezica, iar cand este eliminata, totul se face in cantitate prea mare si din acest motiv, apar dureri in partea treapta, dureri de cap bruste, gust amar, nervozitate si multe alte simptome suparatoare.

Detoxifierea ficatului si a vezicii biliare este un proces de curatare profund ce elimina toxinele din ficat, secretiile bilei care nu au fost inca eliminate, nisipul si calculii biliari. Din acest motiv, la inceput de primavara este esential sa se tina o cura care sa ajute la curatarea si stimularea lor.

Cura de primavara care ajuta la drenarea ficatului si a vezicii biliare cu papadie

Papadia ajuta la diminuarea calculilor, eliminarea lor si la stimularea functiei vezicii biliare, este un bun adju­vant in hepatita cronica, diskinezia biliara, tulburari digestive si de alta natura, co­nexe cu disfunctii ale ficatului si ale vezicii biliare.

Se foloseste sucul de papadie care se obtine din radacina. Se poate lua cate 1-2 linguri o data diluate intr-un pahar de apa, in cure de cel putin 2 sap­ta­mani. De asemenea, se poate folosi si tinctura din radacina de papadie, din care se vor lua cate 15-20 picaturi diluate la o cana de apa, de 3 ori pe zi.

Cura de primavara care ajuta la drenarea ficatului si a vezicii biliare cu rostopasca

Rostopasca reprezinta un bun remediu in cazul drenarii ficatului si a vezicii biliare. Specialistii o considera una dintre cele mai bune plante cu rol tonic, sti­mulent, regenerant si antiinfectios hepatic. Se recomanda administrarea tincturii de rostopasca, cate o lingurita dilua­ta intr-un pa­har cu apa, ad­mi­nistra­ta de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, in cura de 1 luna. Acest remediu este recomandat, in special celor cu afec­tiuni he­patice cronice evo­lutive, avand o actiune foarte intensa.

Cura de primavara care ajuta la drenarea ficatului si a vezicii biliare cu ridichi rosii

Studiile realizate in ultimii ani arata ca aceste radacinoase contin substante care ajua la mentinerea sanatatii rinichilor, avand o actiune diuretica, contribuind la detoxifierea ficatului si la prevenirea bolilor hepatice.

Ri­dichile rosii sunt drenoa­re hepatice, stimuleaza se­cretia de bila si ajuta la eliminarea ei. Specialistii recomanda ca prima­va­ra, toti cei care sufera de ficat si de bila sa faca o cura cu ri­dichi rosii, con­sumate pe stomacul gol, inainte de masa.

Se recomanda sa se consume in fie­care zi 7 ridichi, pre­pa­rate sub forma de salata, asezonata cu otet de mere, ulei de masline, frun­ze de patrunjel si frun­ze de ridichi, intr-o cura de minim 10. Aceasta cura are efec­te pu­ter­nice antiinfec­tioa­se, de sti­mulare a ac­ti­vi­tatii ficatului si de dizol­vare a even­tua­lilor cal­culi biliari. De asemenea, in cazul pietrelor la vezica bi­liara si rinichi, calculii nu se mai dez­volta si sunt maruntiti daca se beau, de 3 ori pe zi cate 5 linguri cu suc de ridichi.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole