Exista numeroase modalitati de a gati aceasta leguma, dar daca doresti sa beneficiezi de cele mai multe substante nutritive, cel mai bine este sa-l fierbi in apa sau la aburi pentru cateva minute, mentinandu-l verde si usor crocant.
Dupa cum spuneam, broccoli poate fi fiert la aburi sau oparit, dar cea mai buna metoda este fierberea la aburi, deoarece pastreaza mai mult din potasiul continut de leguma.
Spala broccoli si curata-i tulpinile de coaja. Detaseaza inflorescenta. Taie tulpinile in bucati de 1 cm. Daca buchetelele sunt prea mari, taiele in doua, pe lungime.
Pentru fierberea la aburi. Pune apa la fiert intr-un vas, cat sa se ridice 3 cm de la fundul vasului. Pune broccoli intr-o sita, cu tulpinile la fund si inflorescenta deasupra. Acopera si fierbe pana cand broccoli se fragezeste, aproximativ 6 minute. Clateste cu apa rece pentru a opri actiunea fierberii.
Pentru oparire. Umple o oala mare cu apa pana la mijloc. Da-o in fiert. Opareste broccoli in apa clocotita, timp de 2-3 minute, pana cand se fragezeste. Scurge si clateste cu apa rece pentru a stopa actiunea fierberii.
Este important sa nu fierbi prea mult broccoli, deoarece va fi gatit in continuare in diverse retete.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Cum se fierbe la aburi broccoli proaspat. Cea mai sanatoasa metoda de preparare […]