Fructele uscate sunt o gustare ideala pe parcursul unei zile deoarece reusesc sa se pastreaza in timp, fiind un adevarat rezervor de fibre, minerale si vitamine.
Fructele uscate sunt recomandate tuturor, de la copii, adolescenti, femei insarcinate, sportivi si pana la varstnici sau persoane aflate in convalescenta, deoarece ele furnizeaza rapid organismului o cantitate importanta de energie.
Desi au un continut mai mare de calorii decat atunci cand sunt crude, fructele uscate sunt bogate in minerale, vitamine, antioxidanti si fibre.
Iata mai jos cum sa-ti faci singur fructe uscate:
Poti usca fructele chiar daca nu ai acasa un aparat de deshidratare. Tot ce ai nevoie este: o foaie de copt, o tava si fructele dorite.
Fructele se spala, se curata de coaja (cele care merg curatate: merele, perele, etc.) si de samburi, se taie in felii subtiri (mai putin visinele, ciresele, etc.) si se asaza pe foaia de copt, intr-o tava. Feliile se asaza in asa fel incat sa nu se atinga intre ele si apoi se introduc in cuptor, la foc mic.
Fructele se scot dupa ce devin moi, nu complet uscate si se lasa la racit si la uscat timp de 12 ore. La final, se pun intr-o punga de hartie si se depoziteaza in camara.
Aceasta metoda are ca scop eliminarea apei din fructe pentru ca acestea sa reziste o perioada mai mare de timp.
Nutritionistii recomanda sa mananci portii echilibrate de fructe uscate, deoarece continutul mare de zahar poate duce la cresterea glicemiei din sange si la cresterea in greutate.
Fructele uscate se pot consuma simple sau se pot adauga in iaurturi si salate, iar prunele se pot inmuia in putina apa si consumate pe stomacul gol, pentru o mai buna digestie.
Top 5 cele mai sanatoase fructe uscate. Vitaminele din timpul iernii
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: