O despartire nu este de dorit. Tocmai, de aceea, cea mai buna solutie pentru a evita o astfel de durere este alegerea unui partener sigur. Cand acest lucru nu este indeplinit, o posibila separare poate interveni. Iata cum sa iti revii dupa o despartire.
Cum sa iti revii dupa o despartire – Invata din esecuri
1. Analizeaza cu atentie motivele despartirii si mergi mai departe. Din orice esec trebuie sa luam invataminte. Dintr-o despartire putem invata lucruri noi despre noi, despre viata in doi, despre tipurile de parteneri si parteneriat si multe altele. Important este sa ne centram pe persoana noastra si nu pe cea a persoanei care ne-a fost alaturi pana atunci. Astfel, evitam ca pe viitor sa ne angrenam intr-o relatie asemanatoare cu cea anterioara. Maturitatea in relatie inseamna concentrarea pe propriile greseli, in cazul fiecaruia, si puterea si dorinta de iertare. Fara iertare, comunicare si dorinta de a trai in doi, relatiile nu rezista prea mult. Despartirile apar de multe ori din cauza faptului ca fiecare partener traieste pentru el, uita sa se bucure sau sa sufere alaturi de partener si asftel relatia de cuplu devine doar un parteneriat, unde facturile si mancarea sunt platite la comun.
2. Mare atentie la emotii, melancolie, aduceri aminte. Chiar daca ne doream despartirea, este firesc sa ne aducem aminte de momentele petrecute impreuna. Cea mai buna solutie la aceasta capcana este sa nu ne mai concentram pe trecut, care s-a intamplat si nu poate fi schimbat, si sa ne indreptam catre prezent si viitor, catre planuri noi. Emotiile de tip melancolie si tristete sau sentiment de gol nu ar trebui primite, aceste ganduri trebuie mereu alungate. Suferinta nu este o problema, insa a cadea in deznadejde si ganduri care nu duc catre nimic nu fac decat sa ne tina pe loc.
Cum iti revii dupa o despartire – Umple-ti timpul cu cei apropiati si activitati preferate
3. Este timpul pentru familie si prieteni. Daca relatia anterioara manca prea mult timp, acum este momentul pentru a petrece timp cu familia, cu prietenii, cu noi insine, sa redescoperim libertatea de a gandi si actiona doar pentru noi insine.
4. Evitarea contactului cu persoana care tocmai a iesit din viata ta. De multe ori curiozitatea ne indeamna sa facem lucruri nesabuite. A urmari persoana de care tocmai ne-am despartit este unul din aceste lucruri. Este nevoie sa nu intram in contact direct sau pe retele de socializare cu persoana in sine sau cu prieteni si oameni care ne aduc aminte de ea.
5. Cautarea de noi activitati, pasiuni, prieteni. Noutatea de cele mai multe ori ne scoate din depresie sau din starile de tristete. Asadar, este momentul sa descoperim noi pasiuni si activitati de care nu aveam timp sau chef. In plus, este un moment foarte bun pentru a ne face prieteni, a calatori in locurile mult dorite sau chiar a invata ceva care ne face placere.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] de dispozitie, Ce boala se ascunde in spatele oboselii continue si a starilor de melancolie, Cum sa iti revii dupa o despartire. ”Tratament” pe pasi si Care sunt semnele depresiei. 23 simptome ingrijoratoareAnxietatea depresiva este o categorie […]