24 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Cum prepari cel mai eficient ceai diuretic

Rinichiul are rolul de a curata sangele de toate resturile nefolositoare sau toxice organismului. Eliminarea lor se face prin urina, iar o imbolnavire a rinichilor duce la alterarea functiunilor intregului organism.

Retentia de lichide nu reprezinta o boala in sine, ci un simptom al unor tulburari (probleme circulatorii, o proasta functionare a tiroidei, tulburari cardiace, renale sau hepatice).

Din fericire, consumul regulat al anumitor remedii diuretice, poate ajuta la ameliorarea acestei afectiuni, pentru ca aceasta sa nu devina o problema majora.

Trebuie sa stii ca ceaiul diuretic, prin compozitia sa, vine sa completeze tratamentul medical.

Farmacistul Corneliu Constantinescu, ne recomanda in cartea “Plante medicinale in apararea sanatatii”, o formula eficienta pentru prepararea ceaiului diuretic. Plantele recomandate sunt: flori de albastrele, frunze de mesteacan, frunze de merisor, matase de porumb, radacina de osul iepurelui, rizomi de pir, seminte de macese si coada calului.

Frunzele de merisor, datorita unui principiu activ, arbutina, are actiune diuretica si antiseptica, datorita careia se opreste dezvoltarea microbilor care dau fenomene de cistita. Frunzele de mesteacan, prin uleiul volatil si saponine, excita epiteliul renal, marind cantitatea de urina in 24 ore.

Rizomul de pir este un bun diuretic, datorita zaharurilor, sarurilor de potasiu si saponinei. Celelalte plante, ca matasea de porumb, florile de albastrele si semintele de macese, completeaza actiunea diuretica a ceaiului. Vezi si Ceai diuretic din ceapa si miere. Reteta

Iata mai jos cum se prepara cel mai eficient ceai diuretic:

Toate plantele enumerate mai sus (flori de albastrele, frunze de mesteacan, frunze de merisor, matase de porumb, radacina de osul iepurelui, rizomi de pir, seminte de macese si coada calului) se maruntesc bine prin rasnita de cafea, se combina si apoi se adauga o lingurita intr-o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de 10 minute. Se beau 2-3 ceaiuri calde pe zi. Se recomanda sa se faca o cura mai indelungata cu acest ceai diuretic. 

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole