26.2 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Coada-soricelului, o planta minune pentru afectiunile feminine

Coada-soricelului este cu adevarat una dintre cele mai bune plante pentru afectiunile femeilor. Cunoscuta in popor si sub denumirile de: iarba-oilor, prisnel, alunele, crestatea, sorocina sau iarba-stranutatoare, aceasta planta medicinala nu trebuie sa lipseasca din casele noastre.

Multi medici au considerat de-a lungul vremii ca femeile ar fi crutate de multe boli daca ar recurge la coada-soricelului din cand in cand. Nu conteaza varsta persoanei, orice femeie ar trebui sa consume cand si cand cate o ceasca de ceai de coada-soricelului. Fie ca sunt fete cu menstruatia neregulata, fie ca sunt femei cu o menopauza problematica, acesta planta minune va face bine.

Coada-soricelului – vindecatoarea inflamatiilor de ovare si a altor afectiuni feminine

Planta influenteaza in mod favorabil organele genitale ale oricarei femei, de aceea este recomandat consumul acestei plante minunate. Planta poate fi culeasa la o plimbare in natura, la padure sau la campie, dar si pe drumurile inguste de tara, la marginea padurilor sau a lanurilor de cereale. Florile sunt albe sau trandafirii si au o aroma aromata, usor acrisoara. Florile ar trebui culese in soare puternic, atunci le creste continutul de uleiuri volatile, fiind deci mult mai puternice pentru vindecare.

Inflamatiile ovarelor trec cu baie de sezut cu coada-soricelului, durerile vor fi alungate si inflamatia se va retrage treptat. Baile de sezut sunt la fel de eficiente si in cazurile de incontinenta urinara la batrani sau copii. In cazul unor scurgeri mai abundente se vor face bai de sezut si se vor consuma doua cani de ceai de coada-soricelului pe zi.

Fetele cu probleme de dereglare de menstra sau cele carora nu le-a venit menstra pana la o varsta inaintata, sa bea zilnic, pe stomacul gol, o cana de ceai de coada-soricelului cald, sorbit incet, inghititura cu inghititura. Femeile care trec prin menopauza si au stari foarte rele, sa aiba incredere si sa bea cat pot de des ceai de coada-soricelului. Acesta linisteste, alunga ametelile si bufeurile.

Coada-soricelului – considerata in vechile carti „leacul tuturor relelor”

Vechile carti vorbesc despre aceasta planta ca despre leacul tuturor relelor, fiind folosita si la multe alte probleme, nu doar cele genitale. Astfel ca, oamenii au folosit-o impotriva congestiei cerebrale cu dureri de cap, impotriva ametelilor, a greturilor, a durerilor de ochi sau hemoragiilor nazale. Baut regulat, ceaiul de coada-soricelului poate alunga migrenele pentru totdeauna.

Se mai cunoaste despre aceasta planta ca stimuleaza formarea sangelui in maduva spinarii. Astfel, ea ajuta in afectiunile maduvei spinarii, acolo unde medicamentele nu mai fac fata si poate fi un ajutor imens in cazurile de osteoporoza.

Pentru un ajutor rapid in anumite afectiuni, se bea ceaiul foarte fierbinte si cat se poate de mult. Incercati acest lucru in cazurile de: hemoragii stomacale, hemoroizii care sangereaza puternic, greturi si arsuri la stomac, dureri de spate si dureri reumatice si raceli. Ceaiul este un foarte bun stimulent renal, inlatura balonarile si crampele stomacale, tulburarile hepatice si inflamatiile traiectului stomacal si intestinal. De asemenea, stimuleaza activitatea intestinala si ajuta la reglarea scaunului. Fiind de mare ajutor in tulburari circulatorii si spasme vasculare, se recomanda fara probleme si in anghina pectorala.

Mancarimile din vagin trec prin spalaturi interne si bai de sezut cu ceai de coada-soricelului.

Ceaiul se prepara dintr-o lingurita cu varf de coada-soricelului la 1/4 litri de apa. Se lasa putin la infuzat si se consuma cald sau fierbinte.

Baile de sezut se fac din 100 de grame de planta intreaga, care se lasa peste noapte in apa rece, iar a doua zi se da in clocot si se adauga in apa de baie.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Cititi si:
Ulei de migdale. Principalele proprietati si beneficii
Ulei de jojoba. Proprietati si utilizari
Beneficiile si proprietatile uleiului de susan

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole