Ciuperca de paie, cunoscuta formal sub numele de Volvariella volvacea, este un tip de ciuperca comestibila apartinand familiei Pluteaceae. Planta este cultivata pe scara larga in climatul fierbinte si aburit al regiunilor tropicale, subtropicale si al regiunilor temperate atat din estul, cat si din sud-estul Asiei si este utilizata pe scara larga in bucatariile asiatice. Ciupercile cu dimensiunea degetului mare sunt puternic cultivate pentru hrana, fiind deseori disponibile proaspete in Asia, dar se gasesc mai frecvent in forme conservate sau uscate in afara natiunilor lor de cultivare. La nivel mondial, ciupercile de paie ocupa locul al treilea in ceea ce priveste consumul, desi utilizarea lor in Occident este oarecum neobisnuita si, de obicei, limitata la utilizarea in bucatariile orientale. Acestea, insa, sunt pline de substante nutritive. Iata cateva motive sa consumati mai des aceste ciuperci.
Consumul de ciuperci de paie cresc rezistenta organismului si ajuta la mentinerea sanatatii inimii
Ciuperca de paie este formata din ergotioneina care este considerata un puternic antioxidant continut in ciuperca si eficienta pentru a proteja organismul de radicalii liberi. Acest continut va reduce infectiile fungice, microbii etc. Acesta poate ajuta, de asemenea, la vindecarea ulcerelor.
Continutul bogat de vitamina A, complexul B si C continut de ciuperca este de ajutor sistemului imunitar. La fel ca alte plante, si ciupercile de paie contin aceeasi cantitate de vitamina A, B, care este foarte benefica pentru rezistenta.
Vezi si: 6 beneficii ale ciupercilor Reishi
Ciuperca de paie este formata din mai multe proteine, nu contine grasimi rele si au un continut scazut de carbohidrati. In plus, continutul de fibre si enzime din ciuperca ajuta la lansarea sistemului digestiv. Continutul ridicat de proteine ajuta la arderea colesterolului in sistemul digestiv.
Proteinele sunt folosite pentru crestere. In comparatie cu galbenusul de ou, ciupercile de paie nu contin grasimi si sunt bune si pentru persoanele cu colesterol ridicat si, in acelasi timp, sunt excelente si pentru a reduce nivelul colesterolului. Consumul de ciuperci de paie in perioada de crestere ajuta la dezvoltarea armonioasa pe tot parcursul procesului de crestere.
Ciuperca de paie consta din insulina naturala buna pentru diabet, fiind ciuperci cu continut scazut de grasimi si carbohidrati. Sunt considerate foarte bune pentru ficat, pancreas si alte glande endocrine care pot creste formarea insulinei cu cantitatea potrivita. Continutul de antibiotice din ciuperca este bun pentru a evita infectiile cauzate de rani de la diabet.
In plus fata de flavonoide care sunt bine cunoscute pentru a depasi radicalii liberi, seleniul este, de asemenea, o alegere pentru a depasi si a reduce radicalii liberi. Seleniul din Ciuperca de Paie ne ajuta sa depasim radicalii liberi din corp.
Radicalii liberi care intra din poluare fum, alcool, alimente cu grasimi proaste si radiatii electromagnetice pot provoca boli grave. Exista, de asemenea, cateva alte lucruri care ajuta in procesul de reducere a radicalilor liberi, cum ar fi beneficiile numeroaselor fructe si legume ce contin antioxidanti din belsug.
Previn dezvoltarea celulelor canceroase si ajuta la intarirea oaselor
Ciuperca de paie ajuta la prevenirea cresterii celulelor canceroase din san si cancer de prostata. Ciupercile de paie sunt, de asemenea, formate din beta-glucan si acid linoleic conjugat care au un efect cancerigen. Acidul linoleic ajuta la scaderea efectelor hormonilor estrogeni, deoarece atunci cand hormonul estrogen este prea mare, are sanse sa creasca riscul de cancer mamar.
Beta-glucanii inhiba, de asemenea, cresterea celulelor canceroase in cancerul de prostata. Continutul de seleniu din ciuperca inhiba si reduce in mod eficient cantitatea de celule canceroase.
Ciuperca de paie este formata din calciu si vitamina D, care este a doua cea mai mare vitamina D continuta dupa uleiul de ficat de cod. Prin urmare, continutul ridicat de calciu si vitamina D este foarte bun pentru cresterea oaselor puternice, dar si pentru mentinerea sanatatii acestora.
Avem nevoie de fier pentru materialul nostru de structurare a sangelui. Deficitul de fier poate duce la sanse mai mari de anemie sau la starea unui corp cu lipsa de sange. Ciupercile de paie au suficient continut de fier pentru a ne ajuta sa evitam riscul de anemie.
Ciupercile de paie au un continut ridicat de minerale suplimentare; unele dintre ele fiind potasiul si cuprul. Stim ca cuprul are proprietati anti-bacteriene care ne tin organele interne departe de atacurile bolilor bacteriene.
Sustinutul ridicat de potasiu este foarte bun pentru mentinerea functiei vaselor noastre de sange. Drept urmare, inima noastra va fi bine intretinuta.
Vezi si: Ciupercile – care sunt speciile mortale si toxice de care trebuie sa te feresti
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: