12.6 C
București
marți, aprilie 9, 2024

Cercetatorii au descoperit ca aceasta planta este mai eficienta in lupta cu malaria decat medicamentele

Oamenii de stiinta au fost recent uimiti sa constate ca 18 pacienti cu malarie s-au putut recupera dupa ce li s-au dat frunze de plante uscate, in loc de medicamente conventionale.

Planta care combate malaria mai bine decat medicamentele conventionale
si anume Artemisia annua este cunoscuta sub denumirea de „pelin dulce”. Este adesea utilizata in terapia combinata cu artemisinina. Terapia ACT combina pelinul dulce cu alte medicamente in efortul de a combate malaria.

Pamela Weathers este profesor de biotehnologie la Worcester Polytechnic Institute. Ea conduce o echipa internationala in studierea utilizarii frunzelor uscate din pelin dulce in tratamentul malariei. Echipa a tratat 18 pacienti cu malarie din Congo, care nu au raspuns la tratament conventional. Acestia au tratat pacientii cu frunze uscate din planta Artemisia annua.

Toti cei 18 pacienti bolnavi de malarie au inceput sa se vindece in doar cinci zile de la inceperea tratamentului. Pacientii au variat de la 14 luni la 60 de ani. Unul dintre pacienti era un copil de cinci ani care cazuse in coma. Cand tratamentul cu ACT a esuat, medicina naturala s-a dovedit superioara.

Puterea vindecatoare a medicinei naturiste

Raportul a spus: „Ca o ultima solutie, medicii au apelat la Artemisia cu frunze uscate (DLA), o terapie dezvoltata si studiata pe scara larga de Weathers si echipa ei de la WPI. Dupa cinci zile de tratament cu tablete obtinute doar din frunzele uscate si pudrate de Artemisia (care au fost preparate si analizate folosind metodele dezvoltate de Weathers si colega postdoctorala Melissa Towler), toti cei 18 pacienti s-au recuperat complet. Testele de laborator au aratat ca nu au ramas paraziti in sangele lor. (Weathers a observat ca peste 100 de alti pacienti sunt rezistenti la medicamente, asadar, au fost tratati cu succes cu tablete DLA.) ”

Micul studiu s-a dovedit a fi destul de impresionant, mai ales intr-o perioada in care rezistenta la medicamente devine din ce in ce o reala problema. Weathers a comentat ca recuperarea a fost „uimitoare” pentru toti cei care au asistat la cercetare.

Potrivit lui Weathers, capacitatea plantei de a vindeca poate rezulta din efectele sinergice produse de fitochimice in frunzele uscate ale plantei. Ea crede ca intreaga planta ar putea fi utilizata pentru a depasi rezistenta la artemisinina si poate contribui la incetinirea evolutiei rezistentei la medicamente contra malariei.

A fost folosit de secole in China

Pelinul dulce a fost folosit de secole in medicina pe baza de plante chinezesti si europene pentru a trata nasterea si dismenoreea dureroasa. Aceasta planta este originara din Asia, avand flori mici galbene si frunze verzi

Este originara din Asia, in special din China. A fost naturalizat in Bulgaria, Argentina, Ungaria, Franta, Romania, Italia, SUA si Spania. A fost folosit de peste 2000 de ani in China pentru tratarea afectiunilor digestive si a febrei.

Uleiul esential din planta medicinala are proprietati colagogice, anti-helmitice, digestive, deodorante, febrifuge, emenagoge, narcotice, insecticide, tonice si vermifuge. Botanic este cunoscut sub numele de Artemisia Annua sau Artemisia Absinthium.

Elimina viermii. Uleiul esential elimina, de asemenea, teniile, viermii rotunzi si viermi de carlig din corp. Acesta ajuta la cresterea corespunzatoare la copii prin stimularea absorbtiei de nutrienti.

Elimina microbii. Acest ulei esential are beta-thjonon si alfa-thujone care contracareaza infectiile prin eliminarea cresterii microbilor. De asemenea, scade febra.

Utilizari traditionale

  • Este utilizat pentru a trata nasterea dureroasa si dismenoreea.
  • Este utilizat in aromaterapie pentru tratarea febrei, disconfort menstrual, dureri de cap si piciorul sportivului.
  • Este utilizat in difuzor pentru tratarea infectiilor respiratorii.
  • Este util pentru tratarea icterului, afectiunilor pielii si dizenteriei.

Precautii

  • Persoanele sensibile ar putea avea dermatita de contact.
  • Femeile care alapteaza si femeile gravide ar trebui sa o evite.
  • Nu trebuie utilizat pentru copii mici si sugari.
  • Se dilueaza cu ulei purtator pentru a fi folosit pe piele.
  • Pacientii bolnavi de inima sau creier ar trebui sa-l foloseasca cu precautie.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole