0.7 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Cele mai comune semne ale diabetului

Diabetul este deseori numit „ucigasul tacut”, deoarece semnele sale uneori nu pot fi recunoscute. Inainte de a sti ca aveti diabet, aceasta boala poate distruge mai multe organe. Iata, asadar, care sunt cele mai comune semne ale diabetului.

In diabetul zaharat, glucoza din sange actioneaza ca o otrava si este adesea insotita de tensiune arteriala crescuta si nivele anormale de lipide in sange. Diabetul a devenit o problema majora in aceste zile, iar numarul persoanelor care dezvolta diabet zaharat este in crestere. Vezi si: Diabetul zaharat. Ce plante te ajuta sa tii sub control „boala secolului”.

Cele mai comune semne ale diabetului – Iata tipurile de diabet

Tipul 1. Se dezvolta atunci cand pancreasul nu poate produce insulina suficienta. Expertii se refera la aceasta ca o conditie autoimuna. Este uneori o chestiune de gene si, de asemenea, poate aparea la pacientii care au suferit leziuni celulare datorita unui deficit de vitamina D sau din cauza unui virus.

Tipul 2. Este tipul in care pancreasul nu poate produce insulina, iar celulele nu pot sa o utilizeze. Se dezvolta ca urmare a hipertensiunii arteriale, a problemelor de colesterol, a numarului de trigliceridelor prea mare, a istoricului familial, a diabetului gestational, a obezitatii, a imbatranirii, etc.

Diabet gestational. Se dezvolta la femeile gravide si la persoanele supraponderale. Diabetul se refera la o boala tacuta si poate provoca probleme grave, inclusiv boli cardiovasculare, disfunctii renale, probleme ale pielii, etc.

Alti factori de risc

Pacientii pot dezvolta diabet, de asemenea, ca urmare a obiceiurilor alimentare nesanatoase, a activitatii fizice slabe, a obezitatii si a fumatului. Din moment ce diabetul poate provoca complicatii grave de sanatate, este important sa acordati atentie simptomelor cat nu este prea tarziu si consultati-va medicul pentru a va testa.

Simptome comune ale diabetului zaharat:

1. Urinarea frecventa. Daca mergeti la toaleta mai mult decat de obicei, poate aveti diabet. Poliria este o afectiune in care rinichii lucreaza prea mult pentru a elimina zaharul in exces. Consultati-va medicul daca observati acest lucru.

2. Setea. Urinarea frecventa inseamna ca va simtiti insetat tot timpul. Corpul este deshidratat, iar bauturile preferate vor face situatia chiar mai dificila. Acelasi lucru este valabil si pentru lapte si sucuri. Citeste si articolul: Ceaiuri recomandate pentru diabet zaharat

3. Nevoia de foame. Diabetul nu poate sa reglementeze zaharurile din sange necesare pentru energia consumata si astfel este posibil ca pacientul sa simta foame tot timpul. Este doar corpul care are nevoie de mai multa mancare. Vezi: Micul dejun perfect – regleaza nivelul de zahar din sange, scade colesterolul si te ajuta sa slabesti mai usor

4. Vindecarea lenta a ranilor. Zaharul din sange intareste arterele si restrictioneaza fluxul de oxigen la rani, ceea ce inseamna ca dureaza mai mult timp pentru a se vindeca. Celulele rosii din sange transporta substante nutritive, care lipsesc in cazurile de diabet zaharat.

5. Infectii. Diabetul nu poate lupta impotriva infectiilor, cum ar fi UTI. In cazul in care organismul nu este in masura sa indeparteze infectiile mari si mici, luati in considerare verificarea zaharului din sange.

6. Pierderea brusca a greutatii. Corpul pierde apa si nu poate absorbi caloriile. Pierderea in greutate si neputinta de a descompune proteinele poate anunta inceputul unui diabet.

7. Oboseala. Diabetul te face sa fii slab si obosit tot timpul. Amintiti-va ca corpul nu poate absorbi zaharuri, iar circulatia sufera.

8. Furnicaturi si amorteala. Sangele nu poate circula liber, iar diabeticii observa de obicei furnicaturi si amorteala in corp.

9. Piele uscata si mancarime. Acest lucru este, de asemenea, rezultatul unei circulatii necorespunzatoare. Glandele de transpiratie nu isi pot face treaba si pielea devine prea uscata.

10. Aspecte privind vederea. Diabetul afecteaza fluxul de fluide din corp si ochii sunt prea uscati. Acest lucru are ca rezultat o vedere neclara. Citeste si Cum mentii diabetul sub control. Diete recomandate

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole