Cei mai buni caini pentru paza oilor. Top rase recomandate

Paza oilor sau turmelor de animale este o treaba serioasa, care necesita multa munca, orientare, inteligenta aparte. Sunt cele mai importante calitati pe care ar trebui sa le aiba cainele care pazeste oile. Va prezentam cei mai buni caini pentru paza oilor.

Cei mai buni caini pentru paza oilor – top 5 cei mai buni ciobanesti pentru paza turmelor

Malinois

Ciobanesc belgian Malinois. Sunt caini extrem de inteligenti, carora le place sa li se dea de lucru. Folositi in trecut foarte intens la paza, supravegherea si conducerea turmelor domestice, ciobanesti belgieni sunt dornici de a invata, de a pazi si a fi gata de actiune. Este privit in ultima vreme ca unul dintre cei mai buni si inteligenti caini din lume, fiind mult mai rapid si mai eficient in comenzi decat un ciobanesc german.

Este usor de dresat, datorita energiei si vitalitatii sale. Astfel, pentru paza oilor, un Malinois dresat ca la carte va uimi prin rapiditatea de executie a comenzilor, agilitatea si forta lui. Poate fi la fel de dur si vigilent in atac ca un pitbull, insa ceea ce il face superior acestei rase este echilibrul psihic mult deasupra multor rase. Iar acest lucru face din acest caine un prieten perfect pentru paza si apararea oilor si nu numai. In plus, este prietenos si foarte jucaus, iubeste copiii si ii place in familii numeroase.

ciobanesc-caucazian 2

Ciobanesc caucazian. Acest caine feroce este extrem de activ, are psihic puternic si echilibrat, nu are incredere in straini, fiind unul din cei mai periculosi caini pentru om si nu numai. Sunt extrem de agresivi cand vine vorba de paza animalelor, astfel ca aceasta rasa este ceea ce cautati pentru paza oilor. Sunt caini periculosi, cu fizic imens si spectaculos, inconfundabili, perfecti pentru a fi dresati pentru aparare.

Cei mai buni caini pentru paza oilor – caini blanzi cu familia si animalele pe care le protejeaza, insa feroce cand vine vorba de pradatori

ciobanesc-de-pirinei

Ciobanesc de Pirinei. De asemenea, cunoscut sub numele de caine de munte pirinean, ciobanescul de  Pirinei este o rasa de caini care a fost folosit ca garda pentru animale de secole. Acest caine are un instinct natural de paza si este foarte agresiv cu orice pradator care ar putea sa-si atace turma. In plus, ciobanescul de Pirinei pot fi incredintat animalelor tinere, mici și neajutorate, care sunt cele mai predispuse la prada, precum cunt oile. O alta calitate a ciobanestilor de Pirinei este natura lor nocturna; sta treaz noaptea pentru a va proteja animalele. Deci, pradatorii nu pot nici macar sa profite de intunericul de noapte pentru furt.

ciobanesc-de-maremma

Ciobanesc de Maremma. O rasa de protectie a animalelor este de origine italiana, ciobanescul Maremma are o structura solida, musculara si un strat gros de culoare alba, care formeaza un guler mai gros in jurul gatului. In ciuda dimensiunilor sale uriase, ciobanescul de Maremma este foarte prietenos fata de animale si deosebit de bland cu mieii. El iubeste spatiul deschis adecvat si este foarte calm si inteligent. Acest caine poate proteja animalele din ferma sau curte de alti pradatori terestri, cum ar fi coiotii, lupii, vulpile si cainii vagabonzi, dar si de pradatori aerieni, cum ar fi soimi, vulturi si bufnite.

tarta-polonez

Ciobanescul polonez Tatra pentru paza oilor. Dupa cum sugereaza si numele, acest caine este fantastic pentru protejarea oilor. Cu toate acestea, protectia nu este singura sarcina la care este buna aceasta rasa. Este, de asemenea, foarte bun pentru protectia personala si in scopuri militare. Cainele are un strat dublu masiv, pur alb si un gabarit imens. Este o rasa teritoriala foarte loiala si de protectie. Latra cu voce tare la vederea oricaror suspiciuni si nu ataca decat atunci cand este absolut necesar. Tatra polonez este foarte activ si inteligent si nu greseste. Este excelent pentru familii cu copii si nu numai.

Cand se face deparazitarea cainilor si ce simptome trebuie urmarite

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...