Legumele verzi sunt considerate ca fiind principala sursa de vitamine si minerale care, alaturi de fructe, contribuie la aportul zilnic al carbohidratilor si al fibrelor alimentare, fiind considerate alimente cu valoare nutritionala mare.
Nutritionistii spun ca acesta este anotimpul potrivit pentru a incepe sa consumi alimente proaspete si sanatoase, asa ca ne-am gandit sa va aratam ce beneficii pentru sanatate au ceapa si usturoiul verde.
Ceapa si usturoiul verde se numara printre cele mai sanatoase legume verzi, acestea avand multiple beneficii pentru sanatate. Atat ceapa, cat si usturoiul verde contin flavonoide, vitamina C, seleniu si compusi de sulf despre care se spune ca au puternice proprietati anticancerigene.
Beneficii ceapa verde
Cunoscuta si sub numele de ceapa primaverii, aceasta are cantitati mari de clorofila, o substanta ce are ca proprietate eliberarea organismului de substante nocive, precum poluantii si radicalii liberi. Se spune ce cei care consuma ceapa sunt printre cei mai sanatosi, dornici de munca si voiosi oameni.
Alcilina, o substanta care da mirosul cepei, este responsabila pentru protejarea plamanilor si a cailor respiratorii, pe care le fereste de infectii. De asemenea, o alta substanta benefica din ceapa verde este si cvercitina, un antioxidant puternic, capabil sa amelioreze tulburarile circulatorii si sa previna afectiunile cardiovasculare.
Ceapa verde ajuta si la scaderea glicemiei. Aceasta leguma este considerata una dintre cele mai puternice alimente hipoglicemiante, fiind în mod special recomandata diabeticilor.
Beneficii usturoi verde
Acesta este considerat un aliment exceptional, se gaseste din belsug primavara si este recomandat in tratarea a peste 60 de afectiuni.
Usturoiul verde ajuta organismul sa lupte impotriva racelilor, combate afectiunile digestive, reduce riscul de astm, ajuta la dezvoltarea florei intestinale, elimina factorii nocivi care cauzeaza deranjamente stomacale, gripe, raceli, ajuta la intarirea sistemului imunitar, stimuleaza circulatia sangelui, elimina toxinele din sange si organism, contribuie la prevenirea si tratarea si altor afectiuni severe precum cancerul, afectiunile cardiace, hipertensiunea sau infectiile.
Usturoiul verde este bogat in fier si, prin urmare, este indicat a fi consumat cu precadere in cazul anemiilor si a lipsei de fier. Totodata, datorita continutului mare de potasiu, fosfor, vitamina B, calciu, proteine si alti cativa compusi, dau usturoiului verde o adevarata valoare de „antibiotic natural“.
Trebuie sa stii ca atat ceapa, cat si usturoiul verde pot ajuta in prevenirea infarctului de miocard si a atacului cerebral prin reducerea colesterolului si a tensiunii arteriale, precum si prin impiedicarea formarii cheagurilor de sange. De asemenea, aceste doua legume verzi sunt benefice pentru ficat, ajutand la activarea sistemelor enzimatice care curata organul si ajuta si in tratamentul alergiilor.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Vezi si: Ceapa si usturoiul verde. Ce beneficii au vedetele incontestabile ale primaverii […]