Reumatismul afecteaza tot mai multi oameni. Ceaiurile sunt metode naturale, simple si eficiente de a scapa de durerile acestei afectiuni. Iata ceaiuri contra reumatismului.
Ceaiuri contra reumatismului – infuzii antiinflamatorii
Ceai de brandusa de toamna. Chiar daca alcaloizii din brandusa de toamna sunt toxici, ei au, in doze terapeutice, actiune antiinflamatoare si analgezica. Astfel, ceaiul si preparatele din aceasta planta se folosesc in accesul de reumatism si guta, dar doar in dozele recomandate de medic sau in preparate farmaceutice.
Ceaiul de gheara pisicii. Pe langa actiunea imunostimulenta a acestei plante, a fost pusa in evidenta actiunea antiinlamatorie si antivirala, in special in prevenirea si tratamentul bolilor reumatismale, infectioase si un unele forme tumorale. Totusi, pentru este bine sa se consulte inainte medicul homeopat cu privire la dozajul folosit in tratamentul naturist. Aceasta planta face minuni in bolile infectioase, dar si in artritele reumatoide si alte afectiuni reumatice articulare.
Ceai de lemn dulce. Studiile clinice au demonstrat ca acidul glycirizic si agliconul acidului glycirizic, continute in lemnul dulce, au actiuni puternic antiinflamatoare. Astfel, acesta este recomandat in reumatism si artrita. Se prepara ceai din 4-5 grame de radacina maruntita de lemn dulce la o cana de apa si se beau 3 cani pe zi dupa mesele principale.
Ceaiuri contra reumatismului – remedii naturiste simple
Ceai din muguri de plop negru. Utilizati in special in gemoterapie, mugurii din plop negru se recomanda ca antiseptic, antiinflamator si analgezic. Derivatii acidului salicilic sunt biosintetizati in aspirina, ceea ce explica actiunea analgezica si antiinflamatoare. Se face infuzie din 1 lingura de muguri la o cana de apa, se beau 2-3 cani pe zi pentru afectiunile reumatismale.
Ceai de sanziene galbene. S-au demonstrat actiunile antispastice, sedative, diuretic-depurative, laxative, si, dupa unele date, si actiunea afrodisiaca. Preparatele din aceasta planta au efecte favorabile asupra circulatiei si a vaselor capilare. Se recomanda atat in reumatism, cat si in ascite, cistite, guta, tulburari minore ale somnului si in impotenta. Se face infuzie din 1 lingura din partile terminale ale plantei recoltate in timpul infloririi la o cana de apa. Se beau 1-2 cani pe zi.
Ceai de turita mare. Aceasta are actiune antiinflamatoare si cicatrizanta. Extractele apoase din partile aeriene ale plantei, recoltate in timpul infloririi, sunt indicate in tulburari circulatorii, afectiuni reumatice, afectiuni cronice ale stomacului, diaree si viroze. Se face infuzie din 3 linguri de planta la 1 litru de apa si se bea intreaga cantitate in timpul zilei.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: