Alaptatul este o perioada frumoasa din viata mamicilor, iar pentru bebelusi inseamna sanatate si un start excelent in viata. Atunci cand laptele matern nu este din abundenta, este posibil ca bebelusul sa nu fie pus la piept cum trebuie. In cazul in care sunt probleme, va prezentam cateva ceaiuri care stimuleaza lactatia.
Ceaiuri care stimuleaza lactatia – seminte de schinduf, excelente pentru proaspatele mamici
Este bine ca inainte de a incepe sa consumati ceaiuri pentru lactatie, sa vedeti daca chiar aveti nevoie, sa discutati cu medicul despre interactiunea cu alte medicamente si efecte adverse. In general, plantele sunt inofensive, insa este bine sa cereti sfatul unui specialist. De multe ori, mamele neexperiementate nu reusesc sa puna bebelusul la piept cum si cat trebuie, iar de aici apar tot felul de probleme, de la depresie la furia laptelui.
Semintele de schinduf sporesc secretia lactata si imbunatatesc starea de sanatate a mamei. Ceaiul de schinduf este, asadar, un aliat excelent pentru stimularea lactatiei. Folosit de secole pentru aceasta problema, schinduful are efecte inca din primele 24-48 de ore. Fie ca se ia un tratament scurt sau pe lunga durata, nu ar trebui sa se depaseasca doza zilnica de 3 ceaiuri pe zi.
Sofranul salbatic este, de asemenea, o planta excelenta pentru stimularea lactatiei si pentru usoarele depresii postanatale. Gustul sau amar nu este prea placut, insa se poate indulci cu miere. Nu este necesar nici sa se prepare prea tare, gustul mai usor indulcit cu miere este mult mai bun. In plus,este un foarte bun reglator hormonal, un stimulent al vitalitatii, un stimulent excelent al sistemului nervos, fiind totodata un carminativ de exceptie, spasmolitic si emenagog.
Se mai foloseste si pentru tratarea diverselor afectiuni psihice, in vindecarea impotentei, a sterilitatii masculine si feminine si pentru combaterea tulburarilor digestive (mai ales in combinatie cu anasonul, anghinarea, pelinul). In infuzii sau alte preparate se adauga 0,2 grame de sofran.
Ceaiuri care stimuleaza lactatia – chimenul si frunzele de zmeur
Frunzele de zmeur, excelente pentru lactatie. Ceaiul din fructe si frunze de zmeura ajuta la reglarea ciclului menstrual, ciclului dureros sau hemoragic si poate stimula cu succes laptele matern daca este baut cu regularitate. Tratamentul da roade in cateva saptamani cu 3-4 cani de ceai consumat zilnic.
Ceaiul de chimen este excelent pentru proaspetele mamici. Este un carminativ eficient, ajutand la eliminarea durerilor abdominale de dupa nastere si ameliorand durerile colicilor la bebelusi. In plus, ceaiul de chimen baut in cantitati mai mari ajuta la stimularea lactatiei. Poate fi combinat cu ceai de fenicul si anason, dar acestea nu trebuie consumate in cantitati mari si pe termen lung.
Urzica este o planta ce remineralizeaza intregul organism, si deci este foarte buna pentru oricine doreste sa isi mentina organismul sanatos si plin de energie. Ceaiul de urzica este excelent dupa nastere, ajutand mama atat in producerea laptelui, cat si pentru remineralizare, energizant si intaritor in perioadele cand cantitatea de fier din organism scade si apar starile de nervozitate.
Limonada cu ghimbir. Reteta racoritoare care stimuleaza digestia si arderea grasimilor
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: