5.6 C
București
marți, martie 19, 2024

Ceaiuri care ajuta la subtierea sangelui. Top 10 plante de leac

Odata cu varsta, organismul nu mai functioneaza la capacitatea sa optima atat de usor, are nevoie de ajutor. Plantele medicinale sunt excelente pentru a evita dezvoltarea unor boli, precum afectiunile vasculare atat de des intalnite astazi. Iata cele mai bune ceaiuri care ajuta la subtierea sangelui.

Ceaiuri care ajuta la subtierea sangelui – Ajuta organismul in mod naturist pe perioada lunga

1 – Sulfina – una dintre cele mai bune plante in acest sens este sulfina, care dilata vasele periferice, mareste permeabilitatea si inlatura vasoconstrictia. Sulfina este indicata in tratamentul varicelor. Aceasta planta are proprietati anticuagulante,  imbunatatind circulatia venoasa si prevenind inflamarea venelor varicoase si formarea ulcerelor. Se tin cure de 3 luni cu infuzie combinata de sulfina. Se beau cam jumatate de litru, chiar un litru pe zi de ceai de sulfina.

Sulfina are efecte anticoagulante si antiinflamatoare vasculare, fiind un excelent mijloc de profilaxie a trombozelor.  Se administreaza infuzia combinata de sulfina, cate 500-1000 de ml pe zi, in cure de 3 saptamani, urmate de 2 saptamani pauza, dupa care tratamentul se poate relua.

2 – Urzica – pentru persoanele care au probleme cu circulatia, urzica are efecte miraculoase. Se stie ca batranii o culegeau fara manusi, mai mult, strabunicile aveau o placere deosebita de a merge in picioarele goale prin urzici, cunoscand efectele anti-reumatice ale acestora. Mai stiau si ca atunci cand da coltul urzicii este bine sa fie consumata pentru schimbarea si subtierea sangelui.

Ieftina si la indemana oricui, urzica se foloseste in anemii, cloroze si alte boli grave ale sangelui. Este o planta ce remineralizeaza intregul organism, si deci este foarte buna pentru oricine doreste sa isi mentina organismul sanatos si plin de energie. Urzica are efecte vasoconstrictoare, stimuleaza circulatia sangelui si are proprietati antiinflamatoare.

3 – Ceai de vasc – vascul are proprietatea de a influenta circulatia sanguina, facand sa scada tensiunea arteriala. In acelasi timp, vascul aduce o ameliorare in ateroscreloza, tulburari renale, influentate de o tensiune ridicata si in toate starile cu o circulatie defectuoasa a sangelui.

Ceaiul de vasc se prepara prin maceratie la rece. Se pun 3-4 lingurite de planta maruntita intr-un vas, peste care se toarna 250 g apa rece. Se lasa 8 ore la macerat, apoi se strecoara si se indulceste cu miere, fara a se mai fierbe. Pe zi se pot lua 2-3 cesti pe zi. Tratamentul se poate face si cu frunze de vasc sub forma de pulbere, din care se iau 3 varfuri de cutit pe zi.

4 – Paducelul – este indicat in insuficienta cardiaca, anghina pectorala, dar si prevenirea infarctului: in urma unui studiu efectuat pe 1011 pacienti cu insuficienta cardiaca, carora li s-a administrarea 5 ml de tinctura de paducel (aproximativ o lingurita, de 4 ori pe zi, in cure de 6 luni), s-a evidentiat faptul ca remediul a imbunatatit irigarea cu sange a inimii, a favorizat activitatea muschiului cardiac si a prevenit infarctul. Se consuma 2-3 cani pe zi de infuzie de paducel.

Ceaiurile ajuta la subtierea sangelui – Bea zilnic ceai

5 – Traista ciobanului si coada calului – Unii specialisti recomanda o cura mai indelungata cu traista ciobanului in ateroscleroza si boli de rinichi, deoarece are proprietatea de a restabili presiunea sangelui atat in tensiunea scazuta, cat si in cea ridicata. In amestec cu coada calului, proprietatile terapeutice ale plantei se maresc. Din acest amestec se macereaza 2 lingurite cu 2 pahare de apa rece, timp de 8 ore, apoi se strecoara.

Peste plantele ramase in vas se pune un pahar cu apa clocotita si se lasa 10-15 minute, apoi se strecoara. Se amesteca ambele lichide si se bea cate o jumatate de pahar pe zi, alternand cu o zi pauza. De asemenea, datorita calitatii de astringent, traista ciobanului este utilizata in vindecarea persoanelor care sufera de diaree.

6 – Mesteacanul – este un antiinflamator cutanat si articular putand fi folosit cu succes la artroze, reumatism, hipertensiune, edemele cardiace, boli de ficat, dereglari uremice. De asemenea, acesta distruge stafilococul auriu fiind si un bun antibiotic. Se pun 2 lingurite de frunze maruntite de mesteacan la 250 ml de apa in clocot. Se va lasa apoi acoperit 20 de minute si se va strecura. Se adauga la acest ceai si un varf de cutit bicarbonat de sodiu. Se lasa apoi 6 ore si dupa se poate consuma.

7 – Papadia –  aceasta planta are actiune de curatire a arterelor si este totodata un tonic circulator fiind indicata in ateroscleroza si alte afectiuni. 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se mai poate folosi de la aceasta planta si florile cu care se poate face un sirop.

8 – Patlagina – ajuta la scaderea tensiunii si a nivelului colesterolului, curatand arterele si vasele de sange. 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Radacina sau chiar semintele sunt si ele indicate – 1 lingurita se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 5 minute. Se bea 3 cani pe zi.

9 – Macese – ajuta la curatirea arterelor. Se prepara o infuzie din 1-2 lingurite de planta maruntita (seminte) se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute si apoi se strecoara. Se consuma 2-3 cani pe zi. Pentru cei cu inima slabita, se foloseste 1 lingura de macese curatite de seminte, care se pun la 500 ml apa clocotita, apoi se mai fierb timp de 15 minute. Se lasa sa se raceasca se strecoara si se poate pune 1 lingura de miere apoi se consuma in cursul zilei, cu 15 minute inaintea meselor.

10 – Macerat de usturoi cu lamaie – se pune o capatana de usturoi pisata, 1 lamaie si 1 litru de apa clocotita. Se lasa la macerat 2 zile. Se ia 1 lingurita de 3 ori pe zi pe perioada indelungata.

Ceai de primavara cu efect de „curatare” a sangelui

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole