20 C
București
miercuri, mai 1, 2024

Ceaiul Mormon, un medicament pentru probleme usoare de sanatate. Beneficii si atentionari

Ceaiul mormon este un nume comun pentru ceaiul preparat din Ephedra nevadensis, un arbust mic, originar din vestul Americii de Nord, dar si o specie care alimenteaza laboratoarele de metanfetamina din intreaga lume.

Se pune ca aceasta planta a primit numele de la primii colonisti mormoni care au facut ceai din planta si pe care il consumau in primul rand ca remediu pentru raceli, congestie, tuse si alergii.

In aceasta planta exista o puternica proprietate stimulativa datorita prezentei anumitor taninuri si alcaloizi care se comporta in mod similar cu amfetaminele.

Atentionare!!!

Trebuie avuta grija sa nu se confunde ceaiul mormon (Ephedra nevadensis) cu efedra (Ephedra sinica și alte specii de efedra). Spre deosebire de aceste alte plante, ceaiul mormon nu contine efedrina, un stimulent puternic, nesigur, care poate crea dependenta si care a dus la o serie de decese in urma utilizarii sale.

Totodata, trebuie stiut ca laboratoarele clandestine de droguri au inceput sa produca metamfetamina (meth) din medicamente care contin efedrina sau pseudoefedrina (cum ar fi Sudafed).

Totusi, se spune ca ceaiul mormon preparat din Ephedra nevadensis nu contine efedrina. Asadar, folosirea intregii frunze de planta pentru a face ceai, mai degraba decat extragerea ingredientelor active puternice, face ca ceaiul sa fie sigur in cantitati moderate.

Dar hai sa vedem ce beneficii ne ofera ceaiul mormon daca este consumat cu moderatie:

Beneficiile ceaiului mormon

-Ofera un boost de energie

Daca te simti adesea obosit, ceaiul mormon iti poate oferi o explozie energetica excelenta, fara efectele secundare ale altor bauturi cu cofeina. Totusi, nu uita ca un consum prea mare sau prea des al acestui ceai poate avea efecte negative asupra sanatatii.

-Poate imbunatati sistemul imunitar

Taninurile gasite in ceaiul mormon sunt capabile elimine productia de mucus, care este cel mai frecvent simptom al racelii. Acest lucru poate elimina mucusul si flegma unde bacteriile si alti agenti patogeni se pot ascunde si se pot dezvolta, ceea ce duce la o recuperare mai rapida.

-Poate actiona ca un remediu pentru alergii

Una dintre cele mai bine sustinute utilizari ale ceaiului mormon este pentru cei care sufera de alergii. Ceaiul nu doar ca ajuta la ameliorarea congestiei nazale, dar are si proprietati antiinflamatorii care pot minimiza raspunsul alergic al organismului, arata studiile.

-Poate scadea tensiunea arteriala

Desi acest ceai are proprietati stimulatoare, rapoartele anecdotice si traditionale arata ca poate scadea si tensiunea arteriala, ceea ce poate fi rezultatul anumitor antioxidanti gasiti in acest ceai. Asadar, vei reduce riscul de ateroscleroza, atacuri de cord si accident vascular cerebral.

-Poate imbunatati metabolismul, ajutand la scaderea in greutate

Ca substanta stimulatoare, acest ceai special poate creste rata metabolica a organismului, ceea ce poate ajuta la eforturile de scadere in greutate si, de asemenea, permite organismului sa functioneze la capacitate maxima.

Vezi si: Ce trebuie sa stii despre Mugwort, planta halucinogena

Cum se prepara ceaiul mormon:

Ingrediente:

  • 10 g frunze uscate de Ephedra nevadensis
  • 2 cani de apa filtrata
  • zahar/miere

Mod de preparare:

In apa clocotita, se adauga planta si se lasa la infuzat 10 minute, apoi se lasa 2-3 minute la racit si se strecoara si se poate indulci.

Efectele secundare ale ceaiului mormon

Consumat in cantitati mari, ceaiului mormon poate provoca tulburari de stomac, transpiratie, constipatie, leziuni ale rinichilor si ficatului.

Vezi si: Utilizari traditionale ale unei plante halucinogene – cactusul peyote

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole