0.7 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Ceaiul japonez Bancha. 9 beneficii impresionante pentru sanatate  

Bancha este un tip de ceai verde japonez, care se prepara cu frunzele de ceai mai vechi si mai mari, dupa prima sau a doua recolta a sezonului. Acesta are o aroma delicioasa, este bogat in antioxidanti, dar cu un continut mai scazut de cofeina fata de alte ceaiuri verzi.  

Pentru ca aceste frunze sunt considerate de o calitate mai scazuta, ceaiul este destul de ieftin. Ceai Bancha inseamna „ceai obisnuit ”. Tocmai din acest motiv, bancha este un ceai verde de zi cu zi in Japonia si este una dintre cele mai populare optiuni din aceasta tara. Vezi si articolul: Gyokuro, cel mai scump ceai japonez. Ce il face atat de special

Acesta este un ceai verde disponibil in doua soiuri: Hojicha sau Kukicha. In ambele cazuri, aceasta bautura este obtinuta din frunzele si crengutele plantei Camellia Japonica (in cazul ceaiului Kukicha Bancha, crengutele sunt culese de la o planta care are cel putin trei ani si apoi afumate). Dupa gust, se creeaza un ceai bogat in arome, cu note de lemn si un parfum inconfundabil.

Vezi si: Genmaicha. Ce beneficii are ceaiul de orez brun

Ceaiul Bancha contine vitamina A, complexul B de vitamine B, vitamina C, flavonoide, catechine, polifenol, seleniu, cupru, calciu, zinc, fluor, mangan, cofein si taninuri.

Mai jos, va vom arata care sunt beneficiile acestui ceai pentru sanatate:

Ceaiul Bancha – Beneficii pentru sanatate

1-Beneficii pentru inima. Studiile au descoperit ca acest ceai poate scadea nivelul trigliceridelor, ceea ce poate reduce, in consecinta, riscul de atac de cord, accident vascular cerebral si boli coronariene. (vezi AICI studiul). Pentru a mentine tensiunea arteriala normala, bea ceai bancha de doua ori pe zi.

2-Echilibreaza glicemia. Unele studii au mai descoperit ca acest ceai are un efect notabil asupra nivelului de zahar din sange, ajutand la reglarea echilibrului de glucoza si insulina din organism. Prin urmare, consumul de ceai bancha va poate ajuta si sa preveniti diabetul, in special diabetul de tip 2. (vezi AICI studiul)

3-Intareste sistemul imunitar si poate ajuta la optimizarea functiei multor sisteme de organe, inclusiv ficatul si inima. In plus, este eficient si in caz de raceala si gripa.

4-Consumul regulat al acestui ceai poate reduce infectiile bucale. Ceaiul Bancha contine o cantitate buna de vitamina C care este foarte buna in mentinerea sanatatii orale. Previne eficient aparitia cariilor si a altor infectii orale, deoarece catecinele contracareaza actiunea micro-bacteriana nedorita.

5-Imbunatatiti memoria si te scapa de stres. Chiar daca acest ceai contine o cantitate mai redusa de cofeina, tot reuseste sa imbunatateasca memoria si starea de spirit.

6-Suprima pofta de mancare, ceea ce poate ajuta in curele de slabire. 

7-Bun pentru piele. Datorita antioxidantilor, consumul ceaiului Bancha mentine sanatatea si tineretea pielii. In plus, ceaiul este un remediu bun si pentru arsurile solare si unele probleme ale pielii, inclusiv eruptii cutanate, psoriazis si acnee. 

8-Imbunatateste metabolismul, mentine o digestie sanatoasa. Consumul regulat de ceai Bancha previne aparitia problemelor digestive, cum ar fi balonarea si flatulenta.

9-Proprietate de detoxifiere. Antioxidantii din ceaiul Bancha sunt excelenti in detoxifierea rinichilor si ficatului. In acest fel, toxinele din organism vor fi curatate complet, evitand astfel multe boli.

!!! Pentru a avea parte de aceste beneficii, trebuie sa stiti cum sa-l preparat corect. 

Iata cum se prepara ceaiul Bancha

Temperatura apei de infuzare trebuie sa fie sub 100 ºC, de preferat 70-80 ºC, pentru ca frunzele de ceai sa-si poata elibera aroma dulce-lemnoasa. Astfel, la o cana cu apa fierbinte, se adauga 1 lingurita de frunze si se lasa la infuzat  2-3 minute.

Este recomandat ca ceaiul sa fie baut simplu, fara lapte sau indulcitori si poate fi infuzat de mai multe ori.

Atentie! Un consum exagerat de ceai Bancha poate duce la anumite efecte secundare, cum ar fi palpitatii, dureri de cap, efecte asupra sistemului nervos si complicatii ale sarcinii. Toate aceste efecte secundare sunt legate de continutul de cofeina al acestui ceai. Cu toate acestea, continutul de cofeina este scazut. Asadar, consumat cu moderatie, acest ceai nu ar trebui sa provoace efecte secundare nedorite. 

Sursa foto: senchateabar.com 

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole