13.2 C
București
duminică, februarie 25, 2024

Ceaiul din seminte de chimen. Cum se prepara si ce actiuni terapeutice are

Semintele de chimen au fost folosite inca din Antichitate pentru proprietatile lor medicinale. De asemenea, ceaiul din seminte de chimen este si el binecunoscut pentru proprietatile sale antispasmodice si diuretice, fiind consumat in toata lumea pentru proprietatile sale farmaceutice.

Iata mai jos cum prepari ceaiul de chimen:

Ai nevoie de o lingurita de seminte de chimen la o cana cu apa. Se pun semintele de chimen intr-un ibric si se incalzesc la foc mare timp de 5 secunde si apoi se adauga apa.

Se lasa ceaiul sa dea in clocot si apoi se ia de pe foc, lasandu-l deoparte cateva minute, acoperit cu o farfurioara. La final, se strecoara si se serveste simplu sau cu miere.

Pentru efecte si mai puternice, poti adauga si cateva seminte de fenicul.

Iata mai jos ce actiuni terapeutice are ceaiul din seminte de chimen:

  • Ceaiul din semintele chimenului este recomandat in cazul colicilor la bebelusi, stimuleaza lactatia proaspetelor mamici si amelioreaza greturile gravidelor;
  • Ceaiul din seminte de chimen trateaza afectiunile respiratorii. Acesta este un foarte bun antiseptic, expctorant si emolient. De asemenea, este recomandat in caz de astm si bronsita cronica. Se bea cate o cana pe zi, dar se fac si inhalatii cu acest ceai deoarece ajuta la eliberarea cailor respiratorii si trateaza bronsita;
  • Ceaiul de seminte de chimen previna anemnia. Substantele active din chimen ajuta la absorbtia fierului in organism. Se bea cate o cana de ceai de chimen, de doua ori pe zi, dimineata si seara;
  • Ceaiul din seminte de chimen este un remediu eficient in afectiunile digestive (crampe abdominale, meteorism, diaree) si afectiuni gastrointestinale (ulcer, gastrite, enterite).
  • Intareste sistemul imunitar. Ceaiul de chimen este un energizant natural foarte bun si stimuleaza sistemul imunitar, protejandu-l de infectii.
  •  Ceaiul din seminte de chimen este recomandat in curele de slabire. In urma unui studiu, s-a ajuns la concluzia ca ceaiul de chimen are proprietatea uimitoare de a intensifica capacitatea organismului de a arde grasimile din corp cu pana la 25%. Consumat in mod regulat, sub forma de ceai, chimenul contribuie la scaderea in greutate prin arderea grasimilor, in special in zona abdomenului;
  • Ceaiul din seminte de chimen este un bun remediu pentru cei care sufera de balonari excesive. S-a dovedit ca, pe langa efectul antispastic, care combate „gazele”, chimenul are si efect de stimulare a enzimelor pancreatice, care ajuta la asimilarea alimentelor indigeste. De asemenea, efectul antimicrobian datorat uleiurilor eterice are efect in cazul dezechilibrelor in flora digestiva, diaree, toxiinfectii;

  • Trateaza simptomele sindromului premenstrual. Ceaiul de chimen a re un efect calmant si detensionant asupra musculaturii locale.

Contraindicatii:

Chimenul poate reduce nivelul de zahar din sange si din aceasta cauza poate interfera cu medicamentele impotiva diabetului, care micsoreaza si ele nivelul de zahar din sange.

Consumul excesiv de ceai de chimen poate avea efecte negative asupra sistemului digestiv, cauzand spasme. De asemenea, ceaiul de chimen dulce nu este recomandat femeilor insarcinate sau persoanelor care sufera de epilepsie.

Ceaiul din matase de porumb. Cum se prepara si ce beneficii are

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

  1. […] -Dupa cum spuneam si mai sus, chimenul este un bun stimulent digestiv, fiind eficient in calmarea colicilor la bebelusi si pentru lipsa de poftei de mancare. In caz de probleme digestive, se prepara o infuzie din 5 g fructe maruntite la 500 ml apa si se consuma cate o ceasca la fiecare masa. Pentru colici, se prepara un ceai din cateva fructe peste care se adauga apa fiarta. Se lasa la infuzat pentru 5 minute si apoi se strecoara si se da cu lingurita sau in biberon. Vezi si: Ceaiul din seminte de chimen. Cum se prepara si ce actiuni terapeutice are […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole