1.1 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Ceaiul de hibiscus este bun pentru starile de anxietate si pentru scaderea hipertensiunii

Ceaiul de hibiscus este facut din nalba africana (Roselle), care este o planta de hibiscus. Floarea de hibiscus este folosita pentru a face ceai, pentru a adauga aroma la mancaruri si bauturi. Este de culoare rosu aprins, cu gust acru. Floarea de hibiscus constituie acizi precum acizii malic, citric si tartric. Poate fi servit simplu sau cu miere, poate fi servit rece ca ceai de plante. Petalele palide ale florii de hibiscus infloresc din caliciul rosu vibrant. Are aroma acra, acidulata.

Beneficiile pentru sanatate ale ceaiului de hibiscus

Ceaiul Hibiscus reduce colesterolul si hipertensiunea arteriala, ajuta sistemul imunitar, sistemul digestiv si problemele inflamatorii. Scade sansele de cancer. Creste metabolismul, ceea ce duce la pierderea in greutate. Ceaiul Hibiscus contine minerale bogate, vitamina C si antioxidanti care ajuta la tratarea anxietatii si a hipertensiunii.

Managementul tensiunii arteriale

Cercetarile facute la Universitatea Tufts din Boston rezuma faptul ca proprietatile antiinflamatorii din ceaiul de hibiscus ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Trei cesti de ceai de hibiscus ar trebui consumate zilnic timp de cateva saptamani pentru a obtine imbunatatirea. Datorita proprietatilor diuretice, tensiunea arteriala este redusa prin cresterea urinarii. Cei care au baut 3 cani de ceai de hibiscus timp de 6 saptamani au constatat ca tensiunea arteriala a scazut. Tensiunea arteriala ar fi eficient controlata daca se beau 3 cani de 200 de grame pe zi in mod regulat.

Scaderea colesterolului

Proprietatile antioxidante din ceaiul de hibiscus ajuta la reducerea colesterolului LDL rau, care ajuta la eliminarea bolilor de inima prin prevenirea deteriorarii vaselor de sange. Pacientii diabetici ar putea beneficia de ceaiul de hibiscus datorita prezentei proprietatilor hipoglicemiante si hipolipidemice. Cercetarile efectuate pe pacientii cu diabet au descoperit ca un consum regulat de ceai de hibiscus scade trigliceridele, colesterolul si colesterolul lipo-proteic, care ajuta la controlul acestei boli. Un studiu de fitomedicina din iunie 2010 a raportat ca nivelul colesterolului a scazut atunci cand pacientii cu sindrom metabolic au luat in mod regulat o doza de 100 de grame de pulbere de extract de Hibiscus sabdariffa. Bioflavonoizii previn bolile cauzate de acumularea de artere. Vezi si: Ceai de curpen de padure pentru concentrare, stres, nervi, anxietate

Protejeaza ficatul

Antioxidantii din ceaiul de hibiscus contracareaza cu radicalii liberi, care ajuta la prevenirea bolilor. Durata de viata este crescuta daca se consuma ceai de hibiscus, deoarece mentine sanatatea generala sanatoasa.

Proprietati anti-cancer

Ceaiul de hibiscus poseda proprietati antioxidante si antitumorale. Analiza facuta de Departamentul si Institutul de Biochimie de la Colegiul Medical si Dental Chung Shan din Taichung, Taiwan a raportat ca se promoveaza moartea celulara programata (apoptoza) care ajuta la reducerea dezvoltarii celulelor canceroase.

Proprietati antiinflamatorii si antibacteriene

Ceaiul de hibiscus contine vitamina C care ajuta la cresterea sistemului imunitar. Are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii care elimina gripa si raceala. Ofera un efect de racire care ajuta la vindecarea disconfortului cauzat de febra. Antioxidantii ajuta la eliminarea radicalilor liberi care duc la riduri, imbatranire prematura, boli de inima, cancer, diabet si artrita. Antioxidantii ajuta la reducerea inflamatiei cronice care duce la IBS, Alzheimer, obezitate, Parkinson, infertilitate si diabet. Incetineste semnele imbatranirii prin mentinerea elasticitatii pielii.

Durere menstruala

Ofera ameliorarea durerilor menstruale si a crampelor. Echilibrul hormonal este mentinut impreuna cu scaderea simptomelor menstruatiei, cum ar fi depresia, schimbarile de dispozitie si supraalimentarea.

Proprietati antidepresive

Ceaiul de hibiscus are ca proprietati antidepresive flavonoidele precum mineralele si vitaminele. Sistemul nervos este calmat si ofera corpului si mintii relaxare, ajutand in tratarea depresiei si anxietatii.

Ajuta digestia

Ajuta la cresterea digestiei prin cresterea miscarilor intestinale si a urinarii. Prezenta proprietatilor diuretice ajuta la vindecarea constipatiei si la imbunatatirea sistemului gastro-intestinal ducand la pierderea in greutate si eliminarea cancerului colorectal. Efectele anti-spasmodice ale ceaiului Hibiscus ajuta la vindecarea constipatiei dureroase si a problemelor digestive, cum ar fi sindromul intestinului iritabil.

Scade febra

Se consuma in cea mai mare parte sub forma de gheata. Acest ceai este capabil sa raceasca corpul instantaneu. Proprietatea medicamentoasa din ceaiul de hibiscus ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Pierderea in greutate

Ajuta la reducerea absorbtiei de amidon si glucoza care duce la pierderea in greutate. Productia de amilaza este restrictionata, ceea ce absoarbe amidonul si carbohidratii. Multe produse pentru slabit includ ceai de hibiscus datorita proprietatilor sale de slabit. Ajuta la arderea mai multor grasimi si incetineste absorbtia grasimilor. Consumul regulat de o ceasca de ceai de Hibiscus duce la pierderea in greutate.

Bun atat pentru vara, cat si iarna

Ceaiul de hibiscus poate fi consumat sub forma de ceai cu gheata sau ceai fierbinte. Iarna, se poate prepara si bea pentru a ne incalzi. Este nevoie de doar cateva minute pentru a il pregati. Vara, poate fi baut sub forma de ceai cu gheata si miere. Este nevoie de 20 de minute pentru pregatire.

Gust minunat

Gustul sau este destul de similar cu sucul de afine. Deoarece este acru, mierea sau zaharul ar putea fi adaugate pentru a-l indulci. Cuisoarele, ghimbirul, scortisoara si nucsoara ar putea fi adaugate pentru preferintele gustului.

Imbatranire

Radicalii liberi sunt eliminati din corp, ceea ce ajuta la incetinirea procesului de imbatranire.

Depresie

Cei care sufera de depresie si modificari ale dispozitiei ar putea sa bea o ceasca de 200 de grame de ceai de hibiscus pe zi pentru ameliorarea simptomelor. Mineralele si vitaminele ceaiului Hibiscus calmeaza sistemul nervos. Elimina simptomele mentale si anxietatea.

Bolile cardiace

Studiul realizat de Institutul National al Inimii, Plamanilor si Sangelui abordeaza faptul ca cei care beau 14 cani sau mai multe de ceai pe luna au cele mai mici sanse de deces in urma atacului de cord. Reduce sansele bolilor legate de inima si ale simptomelor acesteia.

Diabet si boli hepatice

In India, ambele tipuri de diabet sunt tratate prin utilizarea ceaiului de Hibiscus. Este, de asemenea, utilizat in medicina orientala pentru a vindeca boala hepatica. Distruge radicalii liberi, iar vitaminele si mineralele ajuta la purificarea ficatului. Studiul efectuat pe soareci a aratat ca ajuta la prevenirea afectarii ficatului care a avut loc prin consumul de analgezic, Tylenol, acetaminofen.

Oase si dinti puternici

Floarea de hibiscus poseda calciu care ajuta la intarirea oaselor si a dintilor. De asemenea, ajuta la reducerea senzatiei de amorteala, precum si furnicaturi ale picioarelor si mainilor.

Ratele de absorbtie a alcoolului

Ceaiul de hibiscus ajuta la reducerea absorbtiei alcoolului si a efectului acestuia asupra organismului. De asemenea, diminueaza mahmureala usoara, durerile de cap, greata etc.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole