Am povestit intr-un articol recent despre beneficiile corcoduselor si despre faptul ca sunt atat de comune omului incat sunt deseori subestimate. In aceasta perioada, majoritatea gospodinelor folosesc corcodusele pentru acrirea ciorbelor, insa putini stiu ca din aceste fructe se poate obtine si un delicios gem de corcoduse.
Pentru reteta cu gem de corcoduse ai nevoie de:
- 3 kg corcoduse bine coapte
- 2 kg zahar brun
- 1 lamaie medie
- optional cateva frunze de menta
Cum se prepara reteta cu gem de corcoduse:
In primul rand trebuie sa indepartezi cozile si spalati foarte bine corcodusele, apoi scoti samburii.
Intr-o oala mai mare asaza un strat de fructe, acopera-le cu zahar, pune inca un rand de corcoduse, inca unul de zahar, pana termini toate fructele (ultimul strat trebuie sa fie cu zahar).
Acopera apoi oala si las-o peste noapte. A doua zi, puneti oala la fiert, la foc mic si din cand in cand amesteca compozitia din ea cu o lingura de lemn pentru ca aceasta sa nu se lipeasca. Mai fierbe compozitia rezultata timp de 30 de minute, adaugand lamaia taiata felii si optional cateva frunze de menta.
Mai lasa putin gemul la fiert, iar cand este suficient de legat, opreste focul si pune-l in borcane sterilizate.
Acest gem de corcoduse se bucura de multa apreciere din partea cunoscatorilor, este foarte sanatos si convenabil din punct de vedere al costurilor.
Sugestie: Zaharul se poate inlocui cu Zahar din Stevie – Green Sugar – Indulceste precum zaharul, dar are 0 calorii si 0 indice glicemic, ceea ce protejeaza organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahar.
Vezi si:
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: