Ce este kinetoterapia si in ce situatii te poate ajuta foarte mult

Multi dintre noi au auzit de kinetoterapie, insa putini stiu exact cu ce se ocupa aceasta specialitate medicala. Cu ajutorul unui kinetoterapeut se poate lucra la refacerea fortei musculare si cresterea rezistentei dar si la ameliorarea functiei de coordonare control si echilibru a corpului.

Printre altele, kinetoterapia mai contribuie si la cresterea si adaptarea capacitatii de effort, formare a capacitatii de relaxare, cresterea mobilitatii articulare, reeducarea respiratorie si reeducarea sensibilitatii.

Ce afecțiuni poate trata fizioterapia

Daca esti in cautarea unui cadru medical specializat, iti recomandam un kinetoterapeut București. Prin fizioterapie poti trata durerile musculare si astfel reduce rigiditatea si durerea dar si incurajezi fluxul de sange catre muschi, in plus sunt tratate si leziunile sportive pentru a reduce durerea provocata de accidentari si pentru a spori flexibilitatea. Pentru accidentarile serioase sportivii au nevoie mai intai sa viziteze un ortoped bun, insa recuperarea se poate face si cu ajutorul fizioterapiei.

Nu doar sportivii pot beneficia de acest lucru pentru ca fizioterapia este buna si pentru tratarea artritei si a altor boli care reduc mobilitatea articulatiilor. Printre altele, fizioterapia mai trateaza si problemele respiratorii in cazul pacientilor cu fibroza chistica dar si alte recuperari medicale, de exemplu programele pentru boli cardiace si pulmonare care ajuta la imbunatatirea circulatiei si refacerea functiilor normale ale corpului.

Fizioterapia e o stiinta ce studiaza mecanisme de actiune ale factorilor fizici precum masajul, exercitiul fizic dar si impachetarile apa lumina caldura electricitatea si le utilizeaza pe toate acestea cu scopul de a trata si de a recupera anumite afectiuni ale organismului uman.

Atunci cand vorbim de boli care afecteaza muschii, nervii sau articulatiile, fizioterapia poate trata aproape oricare dintre aceste boli si pe langa ele mai poate trata si afectiunile respiratorii si leziuni capatate in urma unei activitati sportive.

Un lucru mai putin cunoscut este faptul ca, sub o forma sau alta, exercitiile fizice erau practicate pentru mentinerea unei bune formei fizice si pentru tratarea afectiunilor inca din Antichitate in China antica, India antica, Grecia antica si Egiptul antic. Aceste sisteme antice de gimnastica aveau exercitii de tinuta, lupta cu sabia, aruncarea sulitei si discului si multe altele specifice acelei perioade.

Kinetoterapia e foarte des utilizata in cazul copiilor si adolescentilor atunci cand se constata dezaliniamente posturale in perioada de crestere. Alterarea posturi e frecvent intalnita atat la copii cat si la adolescenti din cauza faptului cat se mentine pozitia asezat o perioada indelungata. Interventia precoce rezolva problemele acestea si evita complicatiile la varsta adulta.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...