Emfizemul pulmonar este o boala a plamanilor care produce alterarea respiratiei si reduce capacitatea de efort fizic, o stare patologica ireversibila. Aceasta afectiune pulmonara apare din cauza unei dilatari permanente a alveolelor. Ea poate fi o complicatie a bronsitei cronice, mai ales la fumatori.
Clinic se constata o crestere in volum a plamanului, care apare umflat in permanenta. Boala poate fi ereditara sau provocata de poluare. De asemenea, o prima cauza il are fumatul, care favorizeaza atrofierea alveolelor pulmonare din cauza actiunii corozive a nicotinei.
Principalele simptome sunt dispneea (setea de aer), chiar la eforturi reduse, insotita de tuse seaca, inspiratie scurta si expiratie prelungita suieratoare; expectoraţia devine muco-purulenta.
Fitoterapia recomanda numeroase remedii, cu bune rezultate dacă sunt urmărite cu mare atentie.
In completarea unui tratament clasic, puteti apela la unul dintre remediile de mai jos.
Emfizemul pulmonar – Iata cum se poate trata naturist
-Infuzie cu lumanarica (40 g scoarta), pin alpin (40 g muguri). Puneti 20 g amestec intr-un lotru de apa clocotita, lasati la infuzat 15 minute. Beti 3 cani pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.
-Amestec din flori si frunze de podbal (30 g frunze), ciubotica-cucului (30 g radacini), lemn dulce (15 g radacini). Se iau 2-3 linguri din acest amestecsi se adauga la 250 ml apă clocotita. Se bea cate o lingura la 2-3 ore, intr-o cura de 7 zile.
-Decoct de usturoi (15 g bulbi), iris (30 g rizomi). Puneti plantele intr-un litru de apa rece, fierbeti 15 minute, lasati 10 minute la infuzat, apoi strecurati. Beti 3 cani pe zi, dupa mese, pana la ameliorare. De asemenea, se mai recomanda si decocturile preparate din flori de nalba, frunze de mur, radacini de iarba mare.
-Gelule (capsule gelatinoase) de usturoi. Luati 2 gelule, la pranz si seara, in timpul meselor, pana la ameliorare.
-Ulei esential de ienupar (2 picaturi) si ulei esential de laur (2 picaturi). Luati-le deimineata, la pranz si seara cu o lingurita de miere, apa sau ceai, pana la ameliorare.
Ca o completare la tratament, mai este recomandat ca dimineata, pe stomacul gol, sa luati cate o doza de mangan-sulf, cat timp este necesar, recomanda dr. Jean-Claude Houdret, un reputat fitoterapeut.
Embolismul pulmonar – simptome si 5 pasi de prevenire sau tratare
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: