Se stie deja ca morcovul are beneficii uimitoare cand vine vorba de vedere, datorita continutul ridicat de betacaroten (pe care organismul il transforma in vitamina A), dar putini sunt cei care stiu ca aceasta radacinoasa are beneficii si pentru piele.
Multi dermatologi considera ca morcovul este unul dintre cele mai utile alimente atunci cand vine vorba de sanatatea pielii. Morcovii au un continut bogat in beta-caroten, vitamina B si C, fibre si minerale (calciu, fosfor, potasiu, magneziu, sodiu, zinc, fier, cupru, fluor si mangan). Asadar, putem profita de beneficiile morcovilor consumandu-i ca atare sau aplicandu-i sub forma de masca.
Ce beneficii pentru piele au morcovii
-Morcovii ajuta la incetinirea procesului de imbatranire si previn aparitia ridurilor. Datorita continutului mare de vitamina A si C, morcovii promoveaza productia de colagen in organism, ajutand la mentinerea elasticitatii pielii. In plus, aceste legume previn aparitia ridurilor si a petelor pigmentare si ajuta la incetinirea procesului de imbatranire; Vezi si: Masca cu efect antirid. Reteta cu morcovi si vitamina E
-Datorita continutului mare de antioxidanti, morcovii protejeaza pielea impotriva razelor UV. Asadar, un consum regulat de morcovi te ajuta sa prelungesti bronzul si sa reduci efectele nocive ale expunerii la soare. In plus, morcovul catifeleaza si elasticizeaza pielea, oferind protectie si pe timp de iarna;
-Hidrateaza intens, fiind un bun remediu pentru pielea uscata;
-Este benefic si pentru pielea cu tendinte de ingrasare, restabilind echilibrul natural;
-Aplicat extern, morcovul reface structura celulara a pielii, redandu-i prospetimea, fermitatea si vitalitatea de la prima aplicare;
-Trateaza/previne acneea, cosurile, iritatiile, dermatitele si eczemele. In plus, morcovul este eficient si in tratarea ranilor si prevenirea aparitiei cicatricilor.
Vezi si: Uleiul de Tulsi, beneficii pentru par si piele
!!! Un cosmetic important este si acela extractul/uleiul de morcov. Acesta ajuta la tratarea diverselor probleme ale pielii, mentinand sanatatea si aspectul ei frumos.
Sfat: Oricat de benefic este morcovul, nu este indicat sa faci exces, deoarece te poti alege cu constipatie, carotenoza si intoxicatie cu vitamina A.
Vezi si: Sirop de morcovi, remediul care amelioreaza gripa si raceala
Vezi si: Nucsoara, condimentul-terapeutic. In ce afectiuni este indicata
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: