3.8 C
București
marți, martie 19, 2024

Ce beneficii are branza albastra, o delicatesa uimitoare

Branza albastra, denumita si branza cu vene albastre, este un termen general folosit pentru a descrie branza produsa din lapte de vaca, lapte de oaie sau lapte de capra si lasata cu culturi de mucegai Penicillium. Este o branza semi moale care are in interior vene verzi, gri, albastre sau negre sau pete de mucegai pe toata suprafata. Aceste vene sunt create in timpul etapei de productie cand branza este „intepata” cu tije din otel inoxidabil pentru a lasa oxigenul sa circule si sa incurajeze cresterea matritei.

Se foloseste ca topping pe paine si poate fi utilizata in salate, paste, sosuri, etc. Are mari beneficii pentru sanatate, pentru o inima mai sanatoasa, este antiinflamatoare, contine numeroase minerale si este saraca in calorii si, prin urmare, poate fi incorporata intr-un plan de dieta.

Branza albastra actioneaza ca anticelulitic si mentine inima sanatoasa

Adaugarea de branza albastra in dieta poate ajuta la scaderea riscului de boli cardiovasculare. Cercetarile au aratat ca persoanele care consuma in mod regulat branza albastra au un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare decat cei care nu o consuma. Branza aceasta ajuta, de asemenea, la scaderea nivelului de colesterol si previne inflamatia arterelor si coagularea sangelui in vene sau artere.

Corpul are tendinta de a acumula grasimi sub forma de celulita, dar de multe ori grasimea duce la o afectiune mult mai severa care se vede in lumea de astazi tot mai frecvent, obezitatea. Branza albastra, cu proprietatile sale anticelulitice, ajuta la prevenirea acestei depuneri de celulita.

Vezi si: Beneficiile mozzarellei, cea mai buna branza pentru pizza si paste

Elementele antiinflamatoare prezente in branza albastra ajuta la reducerea inflamatiei articulatiilor. De asemenea, furnizeaza doza de calciu organismului, care mentine oasele puternice si sanatoase si reduce riscul bolilor osoase, cum ar fi osteoporoza. Aceasta contine, de asemenea, fosfor esential pentru sanatatea oaselor si, de asemenea, il protejeaza de boli precum rahitismul.

Aportul regulat de branza albastra poate ajuta la dilatarea vaselor de sange si previnii aparitia cheagurilor care ar putea duce la accidente vasculare cerebrale. Controleaza nivelul colesterolului si impiedica cresterea nivelului acestuia si protejeaza astfel corpul impotriva accidentelor vasculare cerebrale.

Proteina din lapte din branza mucegaita are capacitatea de a construi muschi puternici, precum si celule si organe puternice. Proteina continuta intr-o portie de 30 de grame de branza albastra este de 6 grame, care este sustinuta si de potasiu pentru a asigura contractia musculara.

Cercetarile au aratat ca un consum regulat de branza albastra stimuleaza sistemul imunitar. Branza aceasta poate oferi o serie de vitamine si minerale esentiale, inclusiv vitamina A, vitamina D, potasiu, sodiu si zinc. Cu alte cuvinte, joaca un rol important in prevenirea bolilor, oferindu-ne un sistem imunitar puternic.

Pe masura ce incepem sa imbatranim, avem mai multe probleme de sanatate, artrita fiind una dintre ele. Branza albastra are proprietati antiinflamatorii care ajuta la reducerea inflamatiei articulatiilor si amelioreaza durerea artritei. Adaugarea de branza albastra in dieta reduce riscul de artrita si, de asemenea, ajuta la combaterea acesteia.

Ajuta la pierderea in greutate si ascute memoria

Branza albastra este cunoscuta pentru continutul scazut de grasimi si un continut scazut de calorii si poate fi folosita fara probleme pentru programele de control al greutatii. Asadar, incorporarea regulata planificata a branzei albastre in dieta ajuta la mentinerea corpului in forma si pierde in mod eficient acea masa suplimentara.

Calciul continut in branza mucegaita ajuta la controlul nivelului de hormoni din organism sau puteti citi, de asemenea, beneficiile calciului. Astfel, branza este potrivita pentru femeile care au probleme hormonale. Pentru cel mai bun rezultat, este minunat sa luati mai mult calciu din alte alimente sanatoase.

Se stie ca branza albastra creste functiile cognitive prin imbunatatirea puterii de amintire si imbunatatirea memoriei. Copiilor in curs de crestere ar trebui sa li se ofere branza albastra pentru imbunatatirea memoriei si chiar persoanelor in varsta care sufera de pierderi de memorie si boli degenerative ale creierului.

Osteoporoza este acea afectiune cand oasele devin atat de slabe incat pot avea tendinta de a se fractura chiar si la o cadere usoara. Este mai frecventa la femei decat la barbati. Branza albastra este o sursa foarte buna de calciu, care este importanta pentru sanatatea oaselor. 30 de grame de branza albastra are aproximativ 150 de miligrame de calciu. Astfel, consumul de branza albastra va face oasele sanatoase si ajuta la prevenirea bolilor precum osteoporoza.

Pe langa faptul ca branza mucegaita favorizeaza sanatatea oaselor, mentine si sanatatea dentara datorita continutului ridicat de calciu si fosfor. Branza contine 53% din calciu si, prin urmare, este potrivita pentru dinti. In plus, previne, de asemenea, cariile dentare, inclusiv combaterea placii.

Vitamina A continuta in branza mucegaita poate ajuta la cresterea sanatatii ochilor, care, de asemenea, va poate feri de anumite afectiuni, cum ar fi cataracta si orbirea nocturna. Cu toate acestea, vitamina nu este la fel de mare ca in unele fructe si legume. Deci, consumul de fructe si legume este mai bun pentru sanatatea ochilor.

Cu unele calorii si grasimi, branza mucegaita poate ajuta la ingrasare. 30 de grame de branza are 100 de calorii sau 5% din aportul zilnic intr-o dieta de 2.000 de calorii. In plus, fiecare portie de branza albastra sau mucegaita are, de asemenea, 8,2 grame de grasimi, inclusiv 5,3 grame de grasimi saturate.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole