Originar din Peru si Boliva, cartofii violeti sunt legume de nisip, impreuna cu rosiile, ardeii si vinetele. Consistenta lor gustoasa si pamantoasa ii face o mancare delicioasa si nutritiva pentru orice masa. Cartofii violeti contin vitamina C, potasiu, fosfor si magneziu, printre alti nutrienti. Printre avantajele cartofului violet, se numara capacitatea de a regla tensiunea arteriala, de a preveni formarea cheagurilor de sange si de a oferi organismului o doza sanatoasa de fibre. Iata beneficiile acestei legume.
Cartofii violeti sau cele mai sanatoase legume – colorant natural extrem de gustos
1 – Coloreaza in mod natural produse alimentare. Colorantii alimentari chimici au fost asociati cu cancer si alte probleme majore de sanatate. Cartofii purpurii pot colora in mod natural produsele alimentare. Acestia pot fi folositi pentru a adauga culoarea purpuriu unor produse cum ar fi bauturi din fructe, apa de la vitamine, iaurt si inghetata. Contin, de asemenea, antioxidanti si alte substante nutritive benefice care ofera o multime de beneficii pentru sanatate.
2 – Ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Au un profil nutritional similar cu broccoli, spanacul si varza de Bruxelles. Cartofii violeti contin potasiu, care lucreaza pentru a combate tensiunea arteriala ridicata. Acestia contin, de asemenea, un produs fitochimic numit acid clorogenic, care poate ajuta la scaderea in mod natural a nivelurilor tensiunii arteriale.
3 – Ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange. Acestia contin acid clorogen, care poate ajuta la imbunatatirea in mod natural a sanatatii cardiovasculare prin ruperea cheagurilor de sange. Studiile au aratat ca acidul clorogenic are efecte anti-trombotice, sugerand ca beneficiile cartofului purpuriu pot include capacitatea de a trata si preveni in mod natural cheagurile de sange.
Cartofii violeti sau cele mai sanatoase legume – energizant ce previne aparitia multor boli
4 – Aduc un aport important de antioxidanti si fitonutrienti. Cartofii purpurii contin o doza sanatoasa de antioxidanti si fitonutrienti care lupta impotriva bolilor. Ele lucreaza pentru a reduce inflamatia, de a lupta impotriva hipertensiunii si de a imbunatati sanatatea ochilor. Ca și afinele, cartofii mov contin pigmenti de antocianina, care au fost asociati cu reducerea riscului de boli oculare si infectii.
5 – Contin multe fibre. Corpul foloseste fibre pentru a se asigura ca sistemul digestiv functioneaza fara probleme. Ca alimente bogate in fibre, avantajele cartofului purpuriu includ capacitatea de a ajuta la ameliorarea constipatiei, a neregulilor si a disconfortului cauzat de suferinta intestinala. Consumul de cartofi violeti in mod regulat poate contribui la imbunatatirea sanatatii digestive.
6 – Asigura rezistenta sportivilor. Fibrele din cartofii purpurii ajuta la energizarea organismului la o rata constanta, permitand sportivilor sa mentina niveluri ridicate de energie pentru perioade lungi de timp. Cartofii mov contin si potasiu, care are electroliti importanti pentru hidratare si intretinerea energiei.
Sucul de cartofi, cel mai bun medicament pentru bolile de stomac si nu numai
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: