In afara diferentei de pret, intre uleiul de masline si uleiul de masline extra virgin exista o diferenta importanta pe care multe persoane nu o cunosc si care va poate fi de folos in bucatarie.
Cele doua tipuri de ulei de masline sunt potrivite pentru utilizari complet diferite. Principala diferenta intre uleiul de masline si uleiul de masline extra virgin este punctul de ardere, adica temperatura la care arde.
Uleiul de masline extra virgin are o calitate mai buna decat uleiul de masline obisnuit, deci va fi intotdeauna mai scump. Acesta are un punct de ardere mai mic decat uleiul de masline, ceea ce inseamna ca va arde mai repede daca gatiti la temperaturi ridicate.
Uleiul de masline obisnuit este mai ieftin si are un punct de ardere mai mare, ceea ce-l face un ulei de gatit multifunctional mai bun.
Deoarece uleiul extra-virgin este mai scump, ar trebui sa-l pastrezi pentru dressing, ungerea painii, hummus si alte preparate in care chiar ii poti simti gustul.
De asemenea, merita remarcat faptul ca, deoarece uleiul de masline extra virgin este un ulei nerafinat, acesta va expira in termen de 2 ani, chiar daca va fi depozitat corespunzator. Deci, asigurati-va ca il utilizati!
Samburii de masline. Cate beneficii ”incap” in ei si de ce e important sa ii consumam
Sursa: adevarul.ro
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: