8 C
București
joi, martie 28, 2024

Camforul, rasina puternica invulnerabila la boli

Camforul este rasina unui arbore originar din sudul Chinei, inrudit cu arborele din care se obtine si scortisoara. Chinezii au avut intotdeauna un cult pentru aceasta rasina despre care spuneau ca sporeste energia celorlalte plante cu care intra in contact, dar si a oamenilor. Totodata, camforul este foarte longeviv, ajungand la varste de peste 1.500 de ani si depasind inaitimi de 50 de metri.

In urma studiilor de specialitate, s-a observat ca aceasta rasina secreta substante antibiotice si antimicrobiene atat de puternice incat este invulnerabila la boli.

Pe vremuri, bunicii nostri aveau obiceiul sa foloseasca frectia cu camfor atunci cand apareau primele semne guturai, aplicand, printr-un masaj puternic, pe spate, piept, gat si picioare. De altfel, se spune ca rasina de camfor impreuna cu theriacul venetian sunt singurele componente ale bitterului suedez care nu pot fi substituite de nici o alta planta.

Camfor – Indicatii terapeutice

-Camforul este recomandat in caz de hipertensiune si palpitatii.
 Se administreaza elixirul de camfor, cate o lingurita de 4 ori pe zi, la orele 8, 12, 18 si 22, timp de 3 luni, cu 3 saptamani de pauza, dupa care se reia de cate ori este nevoie. Totodata, acest elixir este eficient si in cazul epuizarii psihice, administrandu-se cate 2-3 lingurite pe zi, pe stomacul gol. Iata cum se prepara acest elixir cu camfor:

Reteta elixir: ai nevoie de camfor si tinctura de paducel. Pentru inceput, se prepara tinctura de paducel (se umple pe jumatate un borcan cu pulbere de flori si frunze de paducel si apoi se completeaza volumul ramas cu alcool de 70 de grade; se inchide ermetic borcanul si se lasa la macerat 8 zile, dupa care se filtreaza si se adauga intr-o sticla inchisa la culoare). La 500 ml tinctura de paducel se adauga o lingurita de camfor, care se va dizolva prin agitare. Din acest elixir se ia cate o lingurita de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

-Camforul este eficient in menopauza (bufeuri, aritmie, stari de nervozitate), sindrom premenstrual si ciclu menstrual abundent si dureros. In acest caz, se administreaza cate o lingurita, de 3-4 ori pe zi, timp de 1 an din elixirul de mai sus. Acest remediu are efect miraculos de reglare hormonala si nervoasa.

-Camforul este un bun adjuvant in caz de pneumonie, bronsita si astm. Se recomanda unguentul de camfor combinat cu cateva picaturi de ulei volatil de menta si se maseaza pieptul si spatele. Unguentul de camfor are efect imediat de stimulare si usurare a respiratiei si de eliberare a cailor respiratorii de secretii sunt imediate. Totodata, acest remediu este eficient si contra tusei. Iata cum se prepara unguentul cu camfor:

Reteta unguent cu camfor:

-specialistii recomanda achizitionarea acestuia dintr-o farmacie, dar se poate prepara si acasa, singura diferenta fiind ca in farmacie este preparat cu lanolina, iar acasa cu untura. Pentru a prepara acest unguent, ai nevoie de 10 linguri untura si 10 g cristale de camfor. Intr-un vas, se pune camforul, iar peste el se adauga 1-2 lingurite de alcool de 96 de grade. Se zdrobeste si se amesteca bine pentru a se dizolva, dupa care se adauga untura si se omogenizeaza bine. Se pastreaza la frigider si se aplica local.

-Unguentul cu camforul este folosit cu succes in reumatism si crampe musculare. Se recomanda masarea zonelor afectate cu unguent de camfor, de 2-3 ori pe zi.

-Camforul te scapa de durerile de cap. Tot ce trebuie sa faci este sa masezi bland tamplele si ceafa cu alcool camforat. Iata cum se prepara:

Reteta alcool camforat: pentru a obtine 100 g alcool camforat, se pun intr-o sticla 10 g de camfor si 90 ml alcool, dupa care se pune dopul si se agita bine pentru a se omogeniza. Acest preparat poate fi utilizat atat intern, cat si extern. Intern, se administreaza 50 de picaturi de camfor de 3-4 ori pe zi, iar extern se foloseste sub forma de comprese sau frictionari.

-Alcoolul camforat este eficient si in caz de mancarimi ale pielii. Tot ce trebuie sa faci este sa combini alcoolul camforat cu cateva picaturi de ulei volatil de menta. Se aplica pe piele printr-o frictionare usoara.

Camfor – Precautii si contraindicatii

Camforul are beneficii miraculoase, dar nu trebuie sa se faca abuz de el. Intern, administrat in doze mari, poate genera simptome de hipotensiune, deranjamente digestive si dificultate in respiratie. De asemenea, o doza de peste 17 g produce paralizia unor centri nervosi, care duce la coma si apoi moarte. Din aceste motive, medicii recomanda camforul doar in aplicatii externe.

Camforul nu se recomand femeilor insarcinate, deoarece poate trece de bariera placentara.

Ce afectiuni poti trata cu rasina de brad

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole