Bolile digestive parazitare. Simptome si tratament naturist

Bolile digestive parazitare sunt infectiile intestinale produse de paraziti si viermi. Exista peste 100 de tipuri diferite de paraziti si viermi care pot trai in corpul uman, unii microscopici, iar altii pot fi vazuti si cu ochiul liber.
Acesti paraziti pot fi intalniti oriunde in mediu, iar gradul de transmisibilitate de la animal la om sau de de la omul bolnav la cel sanatos este foarte mare.

Simptome ale bolilor digestive parazitare:

-Alergii. Tesutul corpului devine inflamat si reactioneaza la alimente atunci cand numarul celulelor albe creste din cauza lor. Pot aparea eruptii cu pustule, cresterea sensibiltatii si alergii la mancare;
-Anemia. Viermii se hranesc cu substantele nutritive din organismul nostru, provocand astfel anemia;
-Constipatia. Uneori, acestia pot obstructiona anumite organe cum este colonul (cauzand constipatia) sau ficatul;

-Diareea;

-Oboseala, simptome de gripa, apatie, depresie si lipsa puterii de concentrare;

-Gaze stomacale si balonare;

-Disfunctii ale sistemului imunitar;
-Nervozitatea. Eliminarea resturilor toxice ale parazitilor irita sistemul nervos, rezultand anxietatea si starea de neliniste.

Tratament naturist pentru bolile digestive parazitare:

  • Ceai de tarhon – acesta planta este una dintre cele mai eficiente impotriva parazitilor intestinali, datorita continutului bogat in tanin si terpena. Se ia o cana de apa fierbinte si se toarna peste cateva frunze de tarhon. Se lasa timp de 10 minute la infuzat si apoi se strecoara. Se beau cate 4 cani pe zi, doua dimineata si alte doua seara.
  • Infuzie de pelin – se prepara dintr-o lingurita de planta maruntita la o cana cu apa fierbinte si se combina cu o infuzie concentrata de musetel. Se beau cate 2 cani pe zi, intre mese.
  • Hrean macerat – acesta are efect antimicrobian puternic. Se rade o bucata de hrean, cat pentru 4-5 linguri si apoi se lasa la macerat timp de 6-8 ore, intr-o cana de apa rece. Se strecoara si se bea intreg continutul.
  • Ceapa cu vin – ai nevoie de o ceapa mare, taiata felii si 1 litru de vin alb. Acestea se amesteca si se lasa la macerat timp de 1 saptamana. La final, se strecoara si se bea 100 ml in fiecare dimineata, timp de 1 saptamana. Cura trebuie reluata dupa 2-3 luni.
  • Ceapa cu lapte – se fierb 2 cepe taiate marunt in 300 ml lapte pana scade lichidul la jumatate. La final, se strecoara, se raceste si se adauga 1 lingurita de miere. Se bea o jumatate de pahar pe zi, timp de 1 saptamana.
  • Seminte de dovleac – dimineata, pe stomacul gol, se inghit 50 de seminte de dovleac crude, pisate, amestecate intr-un pahar de lapte.
  • Decoct de usturoi cu miere – pentru acest preparat, ai nevoie de: 50 g de usturoi curatat si pisat + 100 ml apa. Se fierbe usturoiul in aceasta apa pana scade la jumatate. La final, se strecoara, se lasa sa se raceasca si se indulceste cu miere. Se administreaza cate 2-3 lingurite, inainte de masa de dimineata.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...