Atunci cand simti nevoie de dulce, dar nu vrei sa petreci prea mult timp in bucatarie, aceste mici prajiturele sunt ideale. Consumate ca desert sau ca o mica gustare alaturi de un ceai cald, aceste bilute cu nuci pecan tavalite prin „zapada” se potrivesc perfect cu atmosfera de Craciun.
Bilute cu nuci pecan – Reteta
Ingrediente:
- 280g zahar pudra (pentru aluat si decor)
- 270g faina
- putina sare
- 110 g unt (la temperatura camerei)
- 1 lingurita extract de vanilie
- 100 g nuci pecan (maruntite fin)
Mod de preparare:
Pentru inceput, se preincalzeste cuptorul, la 180º C si se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Apoi, intr-un bol incapator, se adauga 60 g zahar pudra cu faina, sarea, vanilia, untul si nucile. Se omogenizeaza pana se obtine un aluat, dupa care se formeaza mici bilute din aluat cu ajutorul unei lingurite si se asaza in tava.
Se introduc in cuptor si se coc timp de aproximativ 15 minute.
Dupa ce le scoti din cuptor, tavalestele prin zahar pudra si asaza-le pe un gratar, pentru racire. Dupa racire, le mai poti tavalii o data prin zahar si apoi le poti savura cu placere.
Pentru depozitare, le poti pune intr-un recipient cu capac.
Pofta buna!
Vezi si: Biscuiti cu ghimbir si mar. Reteta pentru zile friguroase
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: