Beneficiile untului de cacao

Atunci cand auzi denumirea „unt de cacao”, cu siguranta te gandesti la un desert, dar trebuie sa stii faptul ca untul de cacao nu se limiteaza doar la ciocolata, acesta este un ingredient foarte utilizat si in cremele hidratante.

Ce este de fapt untul de cacao?

Untul de cacao provine de la boabele de cacao care sunt fermentate in frunze de banana, apoi uscate, prajite si presate, rezultand astfel o grasime vegetala, denumita unt de cacao.

Un unt de cacao are un continut bogat in: grasimi nesaturate, omega 3 si omega 6 si vitaminele A, E si K, iar asta il face sa aiba o importanta aparte, atat in alimentatie, cat si in cosmetica.

Unt de cacao – Beneficii pentru piele:

– untul de cacao este bogat in antioxidanti, ajutand sa lupte impotriva radicalilor liberi responsabili pentru imbatranirea pielii;
– este foarte apreciat si pentru ca ajuta la prevenirea si estomparea vergeturilor;
– este bogat in acizi grasi si ajuta la hidratarea pielii in profunzime. La contactul cu pielea, untul se topeste si este usor absorbit in piele;
– ajuta la estomparea cicatricilor datorita abilitatii sale de a pastra apa chiar si in straturile cele mai adanci ale pielii, ajuta la iritatii (eczeme si dermatite);
– folosit cu regularitate, acest unt de cacao ajuta pielea sa capete o textura catifelata si luminoasa. Este eficient pentru echilibrarea tonului pielii, mentinerea ph-ului, elimina roseata pielii si calmeaza iritatiile (eczeme, dermatita);
– stimuleaza sinteza de colagen, redand tinerete pielii;
– are si un puternic efect relaxant, destresant, energizand intregul organism si stimuland sistemul imunitar;
– pe timp de vara se poate folosi ca si crema solara deoarece are capacitatea de a intensifica bronzul;
– este foarte bun si pentru podoaba capilara. Acesta ajuta la hidratarea, regenerarea si revitalizarea parului si previne si despicarea varfurilor.

Unt de cacao – Ce spun cercetatorii

-Se stie ca grasimile saturate duc la afectiuni cardiace, dar cercetatorii de astazi demonstreaza ca grasimile saturate derivate din plante sunt, de fapt, benefice pentru reducerea riscului bolilor cardiovasculare. Conform studiilor, se pare ca polifenolii din untul de cacao scad markerii inflamatori din arterioscleroză, motiv pentru care, mai nou, untul de cacao este considerat un aliment anti-inflamator.

-In urma unui studiu efectuat in anul 1993 de o echipa de cercetatori de la Pennsylvania State University, s-a descoperit ca grăsimile din untul de cacao duc la cresterea nivelului de colesterol bun.

-Cercetatorii spun despre acest unt de cacao ca este cea mai stabila grasime utilizata in industria alimentara si ca are o durata de valabilitate foarte lunga, pastrandu-si intacte calitatile chiar si dupa 4-5 ani, datorita acelorasi substante antioxidante.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Cititi si:

Crema si tinctura de tataneasa. Efecte si recomandari

Crema si ceaiul de galbenele. Remedii – minune ale stramosilor nostri

Untul de shea. Bijuteria femeilor

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...