6.3 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Beneficiile si proprietatile taratelor de grau

Specialistii sustin ca taratele de grau sunt cu siguranta printre cele mai importante alimente care se pot administra in foarte multe afectiuni, avand rezultate uimitoare pentru organism.

De asemenea, s-a putut stabili ca cerealele integrale si inclusiv taratele din grau au un rol foarte important in inactivarea substantelor carcinogene, iar un regim alimentar bazat pe cereale integrale ajuta la prevenirea cancerului.

Proprietatile taratelor de grau:

Taratele de grau contin vitamine (beta-carotene, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, E), aminoacizi, amoinoacizi grasi esentiali (acid palmitic, acid stearic, acid palmitoleic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic), carbohidrati (acid fitic, acid poliuronic, amidon, celuloza, fructoza, sucroza), purine, fosfolipide, steroli, minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, fosfor, cobalt, cupru, zinc, nichel, crom, molibden, fosfor, clor, fluor, iod, bor, seleniu, silicon).

Datorita acestor proprietati, taratele de grau au un efect antimicrobian, antiinflamator, regleaza digestia, emolient in special pentru stomac si intestine, laxativ, nutritiv, reconfortant, remineralizant si un tonic general.

Daca se consuma suficiente tarate de grau, organismului nu-i mai lipseste decat calciul care se poate lua din iaurt si cateva legume si fructe.

Iata care sunt cele mai importante beneficii ale taratelor de grau:

  • Apa cu tarate este excelenta in caz de anemie si stari nervoase – se adauga 4 linguri de tarate intr-un litru de apa si se lasa apoi de seara pana dimineata. Se strecoara si se consuma aceasta apa in locul oricarei alte ape fiind imbogatita cu vitaminele din complexul B.
  • Tarate cu lapte pentru boli grave – se adauga 5 linguri de tarate de grau la 1 litru de lapte proaspat si se lasa de seara pana dimineata. Dimineata se strecoara si se consuma in cursul intregii zile.
  • Taratele te ajuta in caz de constipatie cronica – se adauga 6-7 linguri de tarate de grau si 5 prune uscate si maruntite (sau stafide) la 1 litru de apa. Se lasa de seara pana dimineata cand se strecoara prin tifon si se consuma lichidul acesta in cursul zilei.
  • Diaree – daca suferi de aceasta afectiune trebuie sa adaugi 5 linguri cu tarate de grau si 4 linguri de afine maruntite la 1 litru de apa. Se poate consuma zilnic. De asemenea, se poate folosi si 3-4 linguri de miere pe zi, fiind utila contra diareei si in plus mierea ajuta la foarte multe alte afectiuni, inclusiv in afectiunile intestinale care au nevoie de antibiotice, distrugand o serie de germeni patogeni.
  • Scapa de prostata cu apa de tarate – apa de tarate facuta cu ceai de seminte de bostan te ajuta in aceasta afectiune. Se iau 8 linguri de seminte si se maruntesc cu coaja cu tot (ne prajite si nesarate). Se pun la 1 litru de apa si se fierb pentru 15 minute. Se lasa sa se raceasca. Se scurge apa de la suprafata si se pune bine pana a doua zi (contine un ulei de bostan). Restul se va turna nestrecurata peste 5 linguri de tarate de grau. Se lasa de seara pana dimineata, apoi se strecoara. Se adauga apa care contine uleiul. Este un tratament simplu care se poate lua in complectarea altor tratamente mult mai costisitoare.
  • Laringita, faringita- aceasta afectiune o poti trata foarte rapid cu apa de tarate cu miere (daca nu exista contraindicatii) sau cu ceai de nalba.
  • Impotenta – la apa de tarate preparata ca mai sus se adauga suc de telina, 50 ml la litru.
  • Cistita – in aceasta afectiune se combina taratele de grau su plante medicinale. Se face un ceai cu 2 linguri cerentel, 2 linguri de flori de galbenele, 2 linguri de brusture si se fierb la 1 litru de apa timp de 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se pune apoi 5 linguri de tarate de grau macinate fin si se lasa de seara pana dimineata. Se strecoara si se consuma in cursul zilei.
  • Cancer de colon – se pun 5 linguri de tarate de grau la 1 litru de apa, se lasa de seara pana dimineata si apoi se strecoara si se consuma indulcit cu miere. De asemenea, acest lichid se poate folosi la clisme zilnic.
  • Bai cu tarate de grau pentru boli de piele cronice – intr-un saculet se pun 500 g de tarate si peste el se toarna apa fierbinte apoi se completeaza cu apa rece pana se ajunge la temperatura dorita si se sta in cada pentru 20-30 minute. Se face acest lucru zilnic. Intern se ia tarate de grau cu plante medicinale. Are rol cicatrizant, emolient si este indicat si in psoriazis sau ihtioza.
  • Apa de tarate pentru matreata sau alopecie – se foloseste decoctul din tarate de grau (150 g la 500 ml apa). Se fierb 5 minute dupa care se toarna in apa pregatita pentru spalarea parului. Previne formarea matretii si grabeste cresterea parului.
  • Tarate de grau pentru dismenoree, fibroame uterine, dureri abdominale, reumatice, sciatice, etc. – se pune intre-un saculet de panza tarate de grau, se incalzesc si se aplica calde pe locul dureros. Se poate sa se incalzeasca cu apa calda sau chiar ceaiuri calde cu care se umezeste saculetul inainte de aplicare. Se tine cat timp este cald.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca acest articol v-a fost util, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole