Beneficiile si efectele secundare ale unui tratament controversat – Black Salve

Subiectul acestui tratament – Black Salve – poate fi destul de controversat. Cercetatorii au studiat grupul de agenti corozivi pentru rolul lor potential in tratamentul cancerului. Unii sunt ingrijorati ca efectele secundare ale acestuia sunt prea riscante, facand aceasta pasta nesigura pentru utilizare. Altii cred ca beneficiile sale merita riscul. Iata ce beneficii are si ce trebuie sa stiti cu privire la efectele secundare.

Beneficiile si efectele secundare ale unui tratament controversat – Black Salve – Ce este aceasta pasta?

Termenul se refera la un grup de agenti corozivi naturali, cunoscuti si sub denumirea de „escharotics”. Unele studii au aratat ca ingredientele din aceasta pasta, inclusiv sanguinaria, au capacitatea de a trata carcinoamele cutanate bazale si scuamoase prin arderea sau extragerea celulelor canceroase prin piele.

Pe langa cancerul de piele, pasta Black Salve a fost, de asemenea, utilizata pentru a trata cresteri ale pielii, cum ar fi negi si chiar tumori interne, prin aplicarea sa pe piele. Unii pacienti cu displazie cervicala, o afectiune precanceroasa, au apelat, de asemenea, la Black Salve pentru tratament.

Unii cercetatori au sustinut ca pasta este capabila sa „ucida selectiv celule anormale ale colului uterin, lasand in acelasi timp celulele sanatoase neafectate”. Totusi, in ciuda beneficiilor, efectele secundare ale Black Salve dau motive de ingrijorare. Studiile sugereaza ca pasta poate avea compusi antimicrobieni si chiar anticancer, insa efectele secundare pot fi grave.

Beneficiile pastei Black Salve

1. A fost folosita pentru a trata cresterile cutanate. Cercetatorii au descoperit ca sucul de sanguinaria este otravitor atunci cand este luat intern, dar cand este folosit extern, functioneaza dizolvand excrescentele pielii fara a afecta tesuturile normale.

2. Poate avea abilitati anticanceroase. Unele studii au aratat ca beneficiile sale includ abilitati anticanceroase. Potrivit unui studiu publicat in 2013 in Jurnalul European de Farmacologie, beneficiile pastei se datoreaza mai ales prezentei sanguinarinei. Sanguinarina provoaca moartea celulelor prin leziuni oxidative in organism. S-a demonstrat ca ajuta la distrugerea celulelor melanomului uman si intrerupe alimentarea cu energie a celulelor canceroase.

3. Contine ingrediente antimicrobiene. Un studiu din 2014 a constatat ca sanguinarina poate depasi potential agentii patogeni care sunt rezistenti la mai multe medicamente, la fel ca si antibioticele. Cercetatorii au descoperit ca datorita sanguinarinei, beneficiile Black Salve au inclus o activitate puternica impotriva a 34 tulpini diferite de bacterii, comparabile cu activitatea antibioticelor standard.

Black Salve – Efecte secundare

In timp ce beneficiile exista, la fel se poate spune si despre efectele secundare ale pastei. Este important sa luati in considerare cu atentie efectele secundare ale Black Salve inainte de utilizare. Reactiile adverse ale acesteia raportate de medici si pacienti includ:

    • Arderea pielii, uneori grav
    • Lasarea unor rani deschise, unele cu dimensiunea de 4-5 cm
    • Cauzeaza innegrirea pielii, impreuna cu cicatrizarea si decolorarea
    • Permite celulelor canceroase si tumorilor sa se raspandeasca si sa progreseze, ceea ce poate deveni mortal.

Sursa foto: the-dragonfly-farm.com

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Canabisul medicinal, planta controversata care trateaza durerile cronice

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...