Beneficiile mersului in picioarele goale. Pasi spre sanatate

Beneficiile mersului in picioarele goale. Pasi spre sanatate

Mersul pe jos este o activitate extrem de benefica sanatatii noastre, deoarece numai o plimbare zilnica de 30 de minute, cu pasi rapizi, poate adauga 7 ani la viata si poate reduce riscul de boala coronariana, infarct miocardic, deces cardiac si accidente vasculare cerebrale. De asemenea, studiile au demonstrat ca mersul in picioarele goale aduce beneficii ce se resimt la nivelul intregului trup, ba chiar si al mintii. 

Specialistii ne asigura ca mersul in picioarele goale este extrem de sanatos, intrucat te relaxeaza, iti tonifica muschii si iti stimuleaza toti centrii nervosi din talpa piciorului. Se pare ca in talpile noastre exista in jur de 7.200 de terminatii nervoase ce sunt conectate la toate partile corpului. Aceste legaturi sunt procesate prin coloana vertebrala si creier. Prin masaj sau mersul descult, durerile si stresul se atenueaza, iar organismul intra intr-o senzatie confortabila.

Vezi si: Mirosul ploii reduce stresul. Iata 7 beneficii ale mersului prin ploaie.

Beneficiile mersului in picioarele goale

-Intr-un articol publicat in Jurnalul de Medicina Complementara si Alternativa este demonstrat ca mersul in picioarele goale creste suprafata de actiune a celulelor rosii din sange.

-Stimuleaza circulatia sangelui.

-Ajuta la intarirea muschilor si la transformarea lor in picioare puternice si sanatoase. Totodata, te scapa de durerile musculare si articulare.

-Previne formarea varicelor, intareste sistemul venos si permite o distribuire mai buna a substantelor nutritive in intregul organism.

-Mersul in picioarele goale imbunatateste structura anatomica si echilibrul.

-Reduce stresul si anxietatea. Mersul descult amelioreaza efectele stresului si depresiei, intarind sistemul nervos, datorita faptului ca este o activitate in care te relaxezi.

-Ajuta organismul sa elimine toxinele si grasimile.

-Stabilizeaza ritmul cardiac, insomnia si sindromul premenstrual.

-Mersul in picioarele goale stimuleaza imunitatea si este benefic in mod special persoanelor diabetice intrucat regleaza nivelul glucozei din sange. Totodata, aceasta actiune permite descarcarea excesului de ioni pozitivi din corp, particule electrice care obosesc organismul.

Vezi si: Balsamuri pentru picioare vesnic tinere

Vezi si: 13 leacuri pentru picioare frumoase si sanatoase

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...