Beneficiile consumului de ton

Beneficiile-consumului-de-ton

Stim cu totii ca un consum regulat de peste este sanatos si ca ar trebui sa-l consumam cel putin de doua ori pe saptamana. Beneficiile consumului de ton sunt multe, iar tonul este sanatos, ar trebui sa mancam cu totii mai mult ton. Tonul este excelent si pentru copii, exista numeroase retete rapide cu acest peste, asa ca folositi-va imaginatia din plin!

Previne cancerul si ajuta in cresterea si dezvoltarea normala a copiilor

Dupa cum stim cu totii, tonul are proprietati antioxidante foarte bune datorita seleniului si a altor componente nutritive, ceea ce il face eficient in prevenirea unor tipuri de cancer. Numeroase cercetari sunt in curs de desfasurare, dar cele deja efectuate au legat tonul de o reducere a aparitiei cancerului de san, in timp ce alte studii au relevat, de asemenea, un beneficiu impotriva cancerului de rinichi. Seleniul este un puternic antioxidant care neutralizeaza radicalii liberi inainte ca acestia sa poata provoca mutatii in celulele sanatoase, transformandu-le astfel in celule canceroase. Alte rezultate promitatoare au aratat o reducere a cancerului de colon, datorita nivelurilor ridicate de acid gras omega-3.

Cand oamenii renunta la carnea rosie sau devin vegetarieni, una dintre cele mai periculoase provocari dietetice este obtinerea unei cantitati adecvate de proteine. Din fericire, pentru cei care nu au renuntat si la peste, tonul este incarcat cu proteine. O singura portie de doar 165 de grame (aproape 1 cutie de ton) consta in mai mult de 80% din necesarul zilnic de proteine. Proteinele sunt elementele de baza ale corpului nostru si cu cantitati adecvate de proteine ​​in sistemul nostru, suntem siguri ca avem o crestere si o dezvoltare crescute, o recuperare mai rapida dupa rani si boli, imbunatatirea tonusului si cresterii musculare si eficienta metabolica generala. Ne poate creste nivelul de energie si ne poate face corpul sa functioneze mai eficient.

Tonul este destul de benefic atat pentru inima, cat si pentru sange! Este o sursa bogata de fier, impreuna cu vitaminele din complexul B, care joaca un rol important in formarea eritrocitelor. Fara fier, oamenii devin anemici, iar sangele lor este incapabil sa oxigeneze in mod adecvat extremitatile corpului sau sistemele de organe vitale care au nevoie de oxigen proaspat pentru a functiona eficient.

Continutul de potasiu si sodiu din ton este bine echilibrat, ceea ce ajuta la gestionarea echilibrului fluidelor din organism. Cand corpul mentine in mod corespunzator echilibrul fluidelor dintre saruri si potasiu, atunci rinichii pot functiona corespunzator si fara stres nejustificat, scazand astfel sansele de aparitie si afectiuni renale grave.

Tonul contine cantitati bune de vitamina C, zinc si mangan, toate fiind considerate antioxidante in natura. Antioxidantii sunt unul dintre mecanismele de aparare ale organismului impotriva radicalilor liberi, subprodusele nocive ale metabolismului celular care pot provoca cancer si alte boli cronice. Cu toate acestea, adevaratul campion al potentialului de crestere a sistemului imunitar al tonului este seleniul. Acest mineral relativ rar se gaseste in cantitati uriase in ton, aproape 200% din necesarul zilnic intr-o singura portie. Acest lucru face ca tonul sa fie o sursa de alimente foarte puternica, antioxidanta si stimulatoare a sistemului imunitar.

Tonul contine colesterol sanatos si vitamine si minerale antiinflamatoare, care ajuta la mentinerea nivelului general de stres al organismului la un nivel scazut. O reducere a inflamatiei de-a lungul corpului ajuta toate sistemele de organe prin nedevierea resurselor de la functiile esentiale. De asemenea, ajuta la prevenirea bolilor inflamatorii, cum ar fi artrita si guta, care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume.

Preveniti depresia cu un consum regulat de ton

Consumul frecvent de ton este un bun remediu pentru depresie. Studiile de cercetare recomanda un consum regulat de peste pentru sanatatea mintala a femeilor si reduce riscul de a dezvolta depresie la femei.

Degenerescenta maculara care determina deteriorarea vederii este principala cauza de orbire la persoanele cu varsta peste 50 de ani. Acidul gras omega-3 prezent in ton previne aparitia acestei afectiuni. Tonul protejeaza, de asemenea, indivizii de sindromul ochiului uscat, care este o afectiune oculara semnificativa.

Vitamina D continuta de ton este componenta principala a oaselor. Beneficiile acestei vitamine ajuta in prevenirea cancerului, oase puternice si sanatoase si fara fracturi.

Complexul B de vitamine a fost asociat cu o gama larga de aspecte de sanatate, dar, in ansamblu, acestea sunt implicate in principal in imbunatatirea metabolismului si cresterea eficacitatii sistemelor noastre de organe, protejand in acelasi timp pielea si cresterea energiei. Prin consumul frecvent de ton, puteti garanta ca sunteti activi, energici si sanatosi.

Proteinele prezente in ton incep sa se descompuna in fragmente, numite peptide, atunci cand sunt incalzite, iar aceste fragmente pot fi de fapt antioxidanti puternici care vizeaza in mod specific membranele celulare, mentinandu-le sanatoase, puternice si functionand corespunzator. Radicalii liberi ataca adesea membranele din tot corpul, inclusiv cele din creier, asa ca gatitul tonului si cresterea protectiei membranei noastre sunt o idee foarte buna!

Adaugarea tonului la dieta obisnuita va ajuta la prevenirea declinului cognitiv si a bolii Alzheimer. Acest lucru se datoreaza faptului ca acidul gras omega-3 previne inflamatia si incurajeaza alimentarea cu sange a creierului. Niacina prezenta in ton joaca, de asemenea, un rol important in intarzierea declinului cognitiv legat de varsta si scade probabilitatea de a dezvolta boala Alzheimer.

Dupa cum am mentionat anterior, tonul este bogat in acizi grasi omega-3 si ajuta la reducerea stresului. Un studiu recent a aratat ca relatia dintre consumul de ton bogat in acizi grasi omega-3 si scaderea nivelului de agresivitate in randul tinerilor este enorma. Alte studii similare spun ca DHA va reduce gradul de agresivitate si va imbunatati capacitatea de a face fata stresului. Pe langa toate acestea, s-a dovedit ca persoanele agresive au crescut cantitatile de omega-3 din plasma sanguina.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...