Ciupercile Champignon sunt unele dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile de la noi din tara. Acestea aduc prin consumul lor numeroase beneficii sanatatii.
Ciupercile Champignon sunt bogate in riboflavina, niacina, acid pantotenic, seleniu, cupru si potasiu si o sursa buna de tiamina, zinc si mangan si substante fitochimice bioactive, importante pentru sanatatea umana.
Cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit ca doar cateva ciuperci au de 12 ori mai multa cantitate de L-Ergothioneine, un puternic antioxidant, decat germenii de grau si de 4 ori mai mult decat ficatul de pui.
Ciupercile sunt recunoscute pentru continutul lor scazut in calorii si grasimi, se pare ca proteina vegetala obtinuta din ciuperci se afla in momentul de fata pe locul doi, pe plan mondial, dupa cea din soia.
Iata mai jos care sunt beneficiile consumului de ciuperci Champignon:
Aceste ciuperci contin compusi bioactivi care pot preveni bolile umane, in special lectine, cu proprietati anti-cancerigene si antivirale. In 2011, un studiu din Nutricion Hospitalaria a aratat ca acesti compusi aduc o serie de beneficii bolnavilor cu cancer colono-rectal postoperatoriu.
Cititi si: Manatarcile. Ciupercile de padure care iti energizeaza organismul
Structura proteinelor din ciuperci este asemanatoare cu cea din cazeina laptelui, albumina din ou, gliadina din grau, fiind alcatuite din aceiasi aminoacizi . De asemenea, proteinele din ciuperci sunt asemanatoare cu cele din carne si de aceea, ciupercile sunt suficiente pentru organsimul uman pentru ca sunt considerate un aliment complet.
Ciupercile au proprietati stimulative, organice si cerebrale si sunt remineralizante pentru organismul uman.
Au o actiune inhibitoare fata de virusul poliomielitei. Aceste verificari au fost confirmate in laborator, pe cobai.
S-a descoperit ca ciupercile pot scadea riscul aparitiei de cancer la san. Specialistii sustin ca sansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu atat mai mici, cu cat consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde.
Iodul din compozitia lor ajuta la buna functionare a glandei tiroide, iar potasiul contribuie la reglarea tensiunii arteriale.
De asemenea, ciupercile contin factori antibiotici naturali, ce pot lupta impotriva infectiilor. Specialistii recomanda o cura timp de 1 luna cu ciuperci deoarece, acestea pot face sistemul imunitar mult mai rezistent in fata virusilor.
Datorita continutului mare de zinc si vitamine din grupul B, consumul de ciuperci reduce anxietatea, oboseala si stresul.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: