Beneficiile ceaiului de scortisoara, excelent in zilele reci de iarna

Beneficiile-ceaiului-de-scortisoara-excelent-in-zilele-reci-de-iarna

S-ar putea sa va ganditi la scortisoara ca fiind doar o componenta delicioasa in ceai si o multime de alimente, are cu adevarat o istorie prelungita de utilizare ca un medicament. Proprietatile sale benefice variaza de la uleiurile esentiale din scoarta.Centrul Memorial Sloan-Kettering Cancer Center (MSKCC) noteaza ca aceasta planta a dezvaluit efecte in-vitro anti-microbiene, anti-oxidante, anti-inflamatorii, precum si imuno-stimulatoare. Consumul de ceai de scortisoara poate ajuta la o serie de conditii, cu toate acestea, nu exista suficiente investigatii cu privire la utilizarea acestuia pentru a-l recomanda oficial.

Scortisoara are proprietati de anticoagulare a sangelui

Utilizarea frecventa a ceaiului de scortisoara, in special pe parcursul sezonului gripal, poate ajuta la oprirea durerii in gat si, de asemenea, a frigului rezultat. Din nou, motivul este ca are calitati antibacteriene puternice. Omoara germenii pe masura ce ceaiul trece pe langa durerea in gat. Desigur, va fi nevoie de o doza uriasa de ceai de scortisoara pentru a avea un efect anti-bacterian puternic, cu toate acestea efectele cumulative ale tuturor celorlalte tratamente pe care le faceti ar putea face diferenta.

Studiile clinice au creat rezultate combinate asupra faptului ca scortisoara ar putea afecta sau nu nivelul zaharului din sange in diabetul de tip 2. Un raport din editia din iunie 2007 a „American Journal of Clinical Nutrition” sustine ca includerea scortisoarei in budinca de orez scade rata la care stomacul se goleste cu 34,5 pana la 37%, in comparatie cu subiectii care consuma budinca de orez simpla. Timpul de golire mai lent ajuta la prevenirea cresterilor remarcabile ale zaharului din sange. Daca luati medicamente care afecteaza nivelul zaharului din sange, nu utilizati scortisoara sau chiar nu beti ceai de scortisoara fara sa va adresati medicului dumneavoastra.

Scortisoara este formata din compusi care exercita efecte de subtiere a sangelui in acelasi mod ca coumadin, precum si alte medicamente de aceasta natura. Nu trebuie sa utilizati ceai de scortisoara sau alte suplimente de scortisoara daca luati oricare dintre aceste medicamente; acest lucru poate provoca sangerari excesive. Cheagurile de sange sunt intr-adevar o problema grava si adesea mortala, si nu ar trebui sa va auto-tratati tulburarile de coagulare cu scortisoara sau orice alt tratament natural fara a consulta un profesionist medical.

In cazul in care beti ceai de scortisoara fara zahar, acesta va mentine gura proaspata si fara germeni. Acest lucru poate evita, de asemenea, cariile dentare, precum si bolile gingivale, deoarece calitatile puternice anti-bacteriene si dezinfectante ale scortisoarei ajuta la mentinerea sanatatii zonei gurii si incurajeaza igiena orala. Un lucru de retinut este ca scortisoara din Ceylon este mai dulce, la fel de blanda si nu picanta, la fel ca scortisoara cassia ieftina normala pe care o primesti in supermarket.

Consumul de ceai de scortisoara este o modalitate excelenta de a reduce colesterolul. Scortisoara este formata din fibre, care vor ajuta la evitarea absorbtiei colesterolului de catre organism. Scortisoara vizeaza in mod specific LDL sau „colesterolul rau”. In cele din urma, consumul de ceai de scortisoara inseamna ca nu consumati o bautura sau o gustare cu continut ridicat de colesterol.

Ajuta la circulatia si purificarea sangelui

Scortisoara este un diluant de sange cunoscut si, de asemenea, ajuta la circulatia sangelui. O buna circulatie a sangelui scade durerea, precum si creste rata metabolica. Si cresterea ratei metabolice pe care o stim cu totii ar putea ajuta la reducerea greutatii. Cu toate acestea, un cuvant de precautie. Aceste aceleasi proprietati anti-coagulare ar putea determina sangerarea abundenta a unei persoane, daca este utilizata impreuna cu alti diluanti de sange, daca se ranesc, au o menstruatie excesiva sau urmeaza sa fie supusa unei interventii chirurgicale.

Ajuta la combaterea durerilor de gat, a racelii obisnuite si a congestiei. Utilizarea frecventa a ceaiului de scortisoara, in special pe parcursul sezonului gripal, poate ajuta la oprirea durerii in gat si, de asemenea, a frigului rezultat.

Poate ca este o bautura fierbinte si picanta sau, probabil, este o proprietate pe baza de plante mai profunda; in orice caz, persoanele care consuma ceai de scortisoara raporteaza avantaje precum perioade mai lungi de vigilenta. Consumati o ceasca de ceai de scortisoara in fiecare dimineata pentru a incepe in mod obisnuit ziua de lucru sau beti una dupa-amiaza pentru a indeparta dorinta de somn. Chiar si mirosul de ceai de scortisoara va avantajeaza prin curatarea mintii si pregatirea pentru lucru.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...