9.4 C
București
miercuri, martie 27, 2024

Beneficii si utilizari ale uleiului de smirna

Uleiul de smirna poate oferi multe beneficii pentru sanatate. De exemplu, este adesea folosit pentru a incetini semnele de imbatranire, deoarece calmeaza pielea crapata si uscata. Uleiul de smirna este, probabil, cel mai cunoscut pentru utilizarea sa in imbalsamare. Pentru a afla mai multe despre beneficiile utilizarii uleiului esential de smirna, cititi mai jos 9 dintre cele mai importante actiuni ale acestuia. 

Beneficii si utilizari ale uleiului de smirna – 9 beneficii si utilizari ale acestui ulei

1. Anti-imbatranire. Deoarece are proprietati antioxidante, uleiul de smirna este un mod minunat de incetinire a imbatranirii in mod natural. Este, de asemenea, minunat pentru intinerirea generala a pielii si pentru vindecarea ranilor.

Smirna este unul dintre acele uleiuri esentiale care pot fi cam aspre. Prin urmare, este mai bine sa-l amestecati cu un ulei neutru inainte de a-l aplica pe piele. Exemple de aceste tipuri de uleiuri inclus ulei de  jojoba, migdale sau ulei de nuca de cocos. Alternativ, amestecati-l cu o lotiune fara miros.

2. Combate infectarea si inflamatia. Uleiul de smirna are multe proprietati vindecatoare. Adaugat cateva picaturi la o compresa rece si aplicati-o direct in orice zona infectata sau inflamata pentru a va ajuta la ameliorarea simptomelor. Este antibacterian, anti-fungic, plus ajuta la scaderea umflaturilor si inflamatiei.

3. Odorizante pentru aer. Uleiul esential de smirna, amestecat cu alte uleiuri esentiale, are un parfum natural deosebit. Se amesteca bine cu ulei de citrice, cum ar fi bergamota, grapefruit sau lamaie. O nota mai neutra va ajuta sa usurati aroma intensa a smirnei.

4. Ajutor pentru probleme respiratorii superioare. Uleiul de smirna functioneaza excelent ca un expectorant. Puteti sa-l utilizati pentru a usura congestia si a ajuta la reducerea flegmei. Difuzati-l sau inhalati-l direct din sticla pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor la rece.

5. Scaderea problemelor digestive. O alta utilizare buna pentru smirna este de a ajuta la ameliorarea problemelor de stomac. Acestea includ stomac deranjat, diaree si ingestie. In plus, uleiul de smirna poate ajuta la distrugerea unui parazit numit fasciolioza.

Beneficii si utilizari ale uleiului de smirna – ajutor in tratarea cancerului de piele

6. Ajuta la prevenirea afectiunilor bucale. Deoarece are proprietati antiinflamatorii si antibacteriene, smirna poate fi utilizata pentru a trata gingivita si alte afectiuni la nivelul gurii. Este, de asemenea, folosit pentru clatirea gurii si pentru a improspata respiratia. De fapt, este un ingredient comun in apa de gura si pasta de dinti naturala.

7. Ajuta la tratarea hipotiroidismului. Smirna este un remediu natural pentru hipotiroidism. Deoarece contribuie la reducerea stresului, poate ajuta la scaderea stresului asupra tiroidei suprasolicitate. Puneti 2-3 picaturi zilnic direct pe zona tiroidiana pentru a ajuta la scaderea simptomelor.

8. Poate ajuta la tratarea cancerului de piele. Smirna este studiata pentru potentialele sale beneficii anti-cancer. Si cercetatorii au descoperit ca este benefic, in special, pentru tratarea cancerului de piele. Daca ati fost diagnosticat cu cancer de piele, luati in considerare suplimentarea cu tratamente traditionale cu ulei esential de smirna. Aplicati cateva picaturi pe zi direct pe zona afectata de cancerul de piele. Asigurati-va ca incercati mai intai o mica zona.

9. Ajuta la vindecarea ulcerului. Uleiul de smirna are capacitatea de a mari functia celulelor albe din sange. Si, deoarece celulele albe sunt critice pentru vindecare, acest lucru este semnificativ. Un studiu din 2010 a constatat ca uleiul esential de smirna reduce incidenta ulcerelor de stomac si imbunatateste timpul de vindecare. Studiul a fost publicat in Journal of Immunotoxicology.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole