21.4 C
București
luni, aprilie 29, 2024

Baby carrot – o gustare delicioasa si sanatoasa pentru copii

Morcovul pui, cunoscut mai bine sub denumirea de baby carrot este un morcov de obicei de dimensiuni mici, care nu a ajuns la maturitate. Este o gustare crocanta si foarte hranitoare. In special, este o sursa valoroasa de fibre, beta-caroten, potasiu, vitamina K1 si antioxidanti. Ofera diverse beneficii pentru sanatate.

Este un aliment ce ajuta la scaderea in greutate, care este asociat cu scaderea nivelului de colesterol si promoveaza sanatatea ochilor. Morcovii sunt disponibili in diferite culori, cum ar fi galben, portocaliu, alb si violet sau rosu. Isi iau culoarea stralucitoare din beta-caroten, care este un antioxidant pe care organismul il transforma in vitamina A. Are un continut ridicat de nutrienti si este scazut in calorii, ceea ce il face optim pentru a fi consumat crud.

Iata beneficiile pe care le aduce consumul regulat de baby carrot

Sursa de vitamina A

Morcovii de toate dimensiunile contin Vitamina A. Cantitatea unei cani cuprinde 21384 UI de Vitamina A, care este de aproape 10 ori doza zilnica recomandata pentru femei. Vitamina A asigura sanatatea vederii, pielea sanatoasa si imunitatea mai puternica. In plus, este necesar pentru reproducerea celulelor si este implicata, de asemenea, in formarea oaselor. Vitamina A este disponibila sub forma de beta-caroten care este transformata in Vitamina A in momentul digestiei.

Continut de fibre

O ceasca de morcovi pui ofera 3,6 grame de fibre dietetice, adica mai mult de 10% din cantitatea necesara pentru o zi. Fibra sustine digestia si adauga volum la scaun. Dieta bogata in fibre este asociata cu scaderea nivelului de colesterol, sansele de cancer de colon si diabet. Alimentele bogate in fibre gestioneaza greutatea, incetinind digestia care promoveaza satietatea.

Vitamina K

Vitamina K este considerata o vitamina cruciala, necesara pentru productia de proteine ​​osoase si coagularea sangelui. O ceasca de baby carrot ofera 17 mcg de Vitamina K. Femeile adulte trebuie sa obtina 90 mcg de vitamina K pe zi. Sursele de vitamina K includ legume cu frunze verzi-inchis, cum ar fi spanacul, verdeata, uleiul de soia si broccoli.

Vitamina C

O ceasca de morcovi pui ofera 7,6 miligrame de vitamina C, adica 10% din necesarul zilnic pentru femei. Organismul necesita Vitamina C pentru functii corporale, cum ar fi repararea celulelor, suportul imunitar si vindecarea ranilor. Acest nutrient ajuta la absorbtia fierului din alimente, care este crucial pentru femeile la menstruatie. Este un mit ca aportul de vitamina C ajuta la prevenirea racelilor. Desi aportul de suplimente de vitamina C scade zilnic durata racelilor, nu impiedica aparitia acesteia.

Prevenirea problemelor cardiace

Studiul arata ca dieta bogata in carotenoizi este legata de reducerea sanselor de afectiuni cardiace. Pe langa beta-caroten, contine luteina si alfa-caroten. Aportul zilnic de morcovi scade nivelul colesterolului pe masura ce fibrele solubile se leaga cu acizii biliari.

Curata organismul

Vitamina A sustine ficatul in eliminarea toxinelor din organism si a grasimii din ficat. Fibrele gasite in morcovi curata colonul si grabeste circulatia deseurilor.

Dinti si gingii sanatoase

Morcovii curata gura, precum si dintii. Stimuleaza gingiile si declanseaza saliva, intrucat alcalinitatea echilibreaza bacteriile care formeaza acidul sau formeaza cavitatea. De asemenea, mineralele ajuta la prevenirea leziunilor dintilor.

Prevenirea accidentelor vasculare cerebrale

Oamenii care consuma cinci morcovi pe saptamana au mai putine sanse sa sufere de un accident vascular cerebral decat cei care consuma mai putini morcovi.

Vezi si: Morcovul violet. O leguma pe cat de ciudata, pe atat de sanatoasa

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole